Φώφη Γεννηματά: Το συγκλονιστικό τελευταίο «αντίο» των παιδιών της – «Θα είσαι ο φάρος μας, αντίο μαμά»

Φώφη Γεννηματά: Το συγκλονιστικό τελευταίο «αντίο» των παιδιών της – «Θα είσαι ο φάρος μας, αντίο μαμά»

«Έφυγες όρθια με το κεφάλι ψηλά»

Ράγισαν καρδιές οι επικήδειοι των τριών παιδιών της Φώφης Γεννηματά στην εξόδιο ακολουθία που τελέστηκε στη Μητρόπολη.

«Αγαπημένη μας μητέρα, βρισκόμαστε όλοι εδώ. Η αγάπη και η στοργή σου δεν είχε όρια. Όλες τις μάχες τις έδωσες παλικαρίσια. Έγινες υπόδειγμα για πάρα πολλούς ανθρώπους. Μας μίλαγες με ειλικρίνεια και τρυφερότητα. Μας δίδαξες τι σημαίνει αγάπη και συντροφικότητα. Ο δεσμός που είχες με τη θεία μας είναι παράδειγμα αδελφικής αγάπης. Με την αποχώρηση σου νόμιζα ότι θα έφευγαν μαζί σου όλες οι ελπίδες μου. Η οικογένεια ήταν για σένα όλη σου η ζωή, κρατήθηκες με όσες δυνάμεις σου είχαν απομείνει. Θα μας φυλάς με το χαμόγελο που μας σημάδεψε από εκεί ψηλά πάνω από τα σύννεφα», είπε ο 17χρονο Γιώργος.

Η κόρη της Κατερίνα, είπε: «Είσαι η πιο δυνατή γυναίκα που ξέρω. Θα μας λείψεις πολύ. Θα μου λείψει το χάδι σου, το χαμόγελό σου. Αντίο μαμά, είσαι μαχήτρια, σ’ αγαπάμε πολύ και πάντα».

Με τρεμάμενη φωνή η κόρη της Φώφης Γεννηματά, Αιμιλία, είπε αντίο στη μητέρα της.

«Ένα-δύο-τρία πάμε και μου έδωσες τα χέρια σου για να σηκωθείς, έτσι έφυγες, όρθια με το κεφάλι ψηλά. Δεν ηττήθηκες. Δεν παρέδινες τα όπλα. Το χέρι χτυπούσες στο τραπέζι και γινόταν πάντα αυτό που έπρεπε να γίνει.

Ήταν πάντα τρυφερό αυτό το χέρι. Η αγκαλιά σου ήταν ζεστή, τρυφερή και ασπίδα δυνατή σαν εσένα. Το οικείο άρωμα που δεν ξεκολλάει από πάνω μας. Χόρεψες καλύτερα από όλους το ζεϊμπέκικο της ζωής. Να είσαι σίγουρη πως θα τα ακολουθήσουμε.»