Οικονόμου: Θα γίνουν οι παρελάσεις – Όχι σε πισωγυρίσματα

Οικονόμου: Θα γίνουν οι παρελάσεις – Όχι σε πισωγυρίσματα

«Θα γίνουν με όλα τα προστατευτικά μέτρα που απαιτούνται»

Στο θέμα των παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου αναφέρθηκε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας ότι θα γίνουν με όλα τα προστατευτικά μέτρα που απαιτούνται, είναι σημαντικό να μην γίνονται πισωγυρίσματα στην εικόνα που εκπέμπεται.

«Είμαστε αντιμέτωποι με μία πανδημία για την οποία ποτέ δεν μπορείς να είσαι απόλυτος», τόνισε ο κ. Οικονόμου μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 σημειώνοντας ωστόσο ότι η κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι πως η οικονομία και η κοινωνία δεν μπορούν να ξανακλείσουν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι με τους εκατομμύρια εμβολιασμένους αλλά και εκείνους που νόσησαν έχουμε φτάσει οι 2 στους 3 ενήλικες να είναι θωρακισμένοι έναντι βαριάς νόσησης.

Αξιολόγηση στην εκπαίδευση

Σχετικά με την αξιολόγηση στην εκπαίδευση, ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε ανεξήγητη τη νοοτροπία όσων επιχειρούν να στήσουν παγίδες στη διαδικασία. Τόνισε ότι η αξιολόγηση δεν είναι «μπαμπούλας», ούτε τιμωρητικό μέτρο, αλλά μία προσπάθεια να συγκλίνουν η μόρφωση και η εκπαίδευση με το αύριο.

Χαρακτήρισε πολύ ελπιδοφόρο το γεγονός ότι σε 6.500 σχολεία έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση αξιολόγησης λέγοντας ότι οι εκπαιδευτικοί είναι πιο μπροστά από τους εκπροσώπους και τις ηγεσίες τους.

Δακτύλιος

Σχετικά με το Δακτύλιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η επιλογή των οχημάτων που θα κινούνται ελεύθερα έγινε μετά από εισηγήσεις φορέων και ειδικών και πως «κάπου τραβάς τη γραμμή». Πρόσθεσε ότι ο δακτύλιος αποτελεί ένα μόνο εργαλείο για την αποσυμφόρηση και την ποιότητα ζωής και προανήγγειλε και άλλα μέτρα, με αυξημένη αστυνόμευση και για την αντιμετώπιση των διπλοπαρκαρισμάτων.

Παρακαλούμε περιμένετε ...