Μίνα Γκάγκα: Κάθε σύστημα υγείας έχει αντοχές και πρέπει να το φροντίσουμε

Μίνα Γκάγκα: Κάθε σύστημα υγείας έχει αντοχές και πρέπει να το φροντίσουμε

«Μπορούμε να το κάνουμε αν προσέχουμε και αν εμβολιαστούμε», είπε για τον κορονοϊό η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας

Το Σύστημα Υγείας προσφέρει υπηρεσίες σε όλους και στο χέρι μας είναι να προστατευθούμε και να το προστατέψουμε, απάντησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχετικά με τα μέτρα που θα ληφθούν ώστε το σύστημα υγείας να ανταποκριθεί σε ένα 4ο κύμα Covid-19, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

«Μπορούμε ως Πολιτεία να πούμε ότι ο καρκινοπαθής που πρέπει να κάνει χειρουργείο, δεν είναι επείγον γιατί πιεζόμαστε από έναν άρρωστο που έχει λοίμωξη; Το κάναμε πέρυσι που δεν είχαμε τίποτα στα χέρια μας. Φέτος έχουμε έναν τρόπο να προστατευθούμε. Πιστεύουμε ότι είναι δίκαιο για όλους να υπάρχει δυνατότητα χειρουργείου και ΜΕΘ. Άρα από την αρχή πρέπει να βάλουμε κάποια όρια», είπε η κ. Γκάγκα.

Εξήγησε ότι το μεγάλο πρόβλημα που έχουμε, πέρα από τον συγκεκριμένο αριθμό κλινών ΜΕΘ, είναι στις κοινές κλίνες νοσηλείας, όπου το προσωπικό «ζορίζεται» πάρα πολύ. «Κάθε σύστημα έχει αντοχές και πρέπει να το φροντίσουμε και μπορούμε να το κάνουμε αν προσέχουμε και αν εμβολιαστούμε», τόνισε. Πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να πάμε σε εμβολιαστές και μη εμβολιαστές, πρέπει να κοιτάξουμε τι βοηθάει όλους μας, τι προστατεύει όλους μας. Μπορούμε οργανωμένα, τακτικά και σκεπτόμενοι ο ένας τον άλλο να προχωρήσουμε μπροστά ως χώρα», κατέληξε.