Απειλές από Τουρκία σε Ελλάδα και Κύπρο

Απειλές από Τουρκία σε Ελλάδα και Κύπρο

Παράλληλα κατηγορεί τις δύο χώρες για «προκλητικές ενέργειες»

Η προκλητικότητα της Τουρκίας είναι ασταμάτηση. Με ανακοίνωση του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εκτοξεύει απειλές στην Κύπρο και μιλάει για επέμβαση όσον αφορά τις γεωτρήσεις αλλά ταυτόχρονα κατηγορεί την Ελλάδα και τη μεγαλόνησο για προκλητικές ενέργειες.

Μάλιστα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ η Τουρκία τονίζει στη σχετική ανακοίνωση ότι η χώρα μας και η Κύπρος κάνουν «βήματα που αυξάνουν την ένταση στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο».

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Τουρκικό ΥΠΕΞ μέσω του Τανζού Μπιλγκίτς, αναφέρει τα εξής:

«Τόσο η Ελλάδα όσο και η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση (σ.σ Κυπριακή Δημοκρατία) κάνουν βήματα που αυξάνουν την ένταση στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο . Οι προσπάθειες αποστολής ερευνητικών πλοίων στην υφαλοκρηπίδα μας στη Μεσόγειο συνεχίζονται. Απαντάμε σε αυτές τις προκλήσεις τόσο στο πεδίο όσο και στο τραπέζι και δεν επιτρέπουμε ποτέ την παραβίαση των δικαιωμάτων μας. Η ελληνοκυπριακή πλευρά ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει νέα γεώτρηση τον Νοέμβριο. Εάν συμβεί αυτό εμείς ως Τουρκία θα συνεχίσουμε να δίνουμε τις απαραίτητες απαντήσεις σε τέτοιες προκλήσεις προκειμένου να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων».