Αιχμές Λοβέρδου κατά Παπανδρέου για σχέδιο συνεργασίας ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ

Αιχμές Λοβέρδου κατά Παπανδρέου για σχέδιο συνεργασίας ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ

«Εγώ θα το ακυρώσω το βράδυ της εκλογής μου» δήλωσε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Αιχμές κατά του Γιώργου Παπανδρέου άφησε ο συνυποψήφιός του για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος, υποστηρίζοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός επιδιώκει «κυβερνητική συνεργασία ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ και ίσως και Βαρουφάκη».

Ο κ. Λοβέρδος σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, αρχικά αρνήθηκε να σχολιάσει την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής. Μάλιστα, εξέφρασε την ελπίδα, «η πληθώρα υποψηφίων να σημαίνει και μεγάλη συμμετοχή». Δήλωσε δε βεβαιος, ότι ο ίδιος όχι μόνο θα περάσει στον β΄ γύρο των εσωκομματικών εκλογών, αλλά και ότι θα αναδειχθεί νικητής.

Ωστόσο, λίγο αργότερα επιτέθηκε στον Γιώργο Παπανδρέου, χωρίς να τον κατονομάσει, λέγοντας: «Εξυφαίνεται μια απόπειρα να φτιαχτεί ένα μέτωπο ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ και ίσως και Βαρουφάκη. Αυτά έχουν έναν τίτλο. Όποιον ακούτε να λέει για προοδευτική κυβέρνηση, εμένα το μυαλό μου το παρέπεμπε, από την ημέρα που ήμουν στη Βουλή και το υιοθέτησε αυτό ο κ. Τσίπρας παρουσία όλης της εθνικής αντιπροσωπείας. Από την ημέρα εκείνη ο όρος αυτός μου φάνηκε ύποπτος.

Και όσο περνάνε οι μέρες βλέπω, ότι δεν είναι και κάτι που μπορεί να το αποκλείσει ένας πολιτικός. Αντίθετα λέως εγώ, ότι όποιος παλεύει να χτίσει ένα σενάριο ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ και Βαρουφάκη, για τον τελευταίο δεν ξέρω, αλλά λέω τι ακούγεται, εγώ θα το ακυρώσω το βράδυ της εκλογής μου»

Σε επισήμανση ότι τα περί προοδευτικής διακυβέρνησης έχει μιλήσει ο Γιώργος Παπανδρέου και άρα σε αυτόν αναφέρεται, ο κ. Λοβέρδος είπε: «Εσείς να το πάτε όπου θέλετε, εγώ σας καλώ να δείτε ποιοι το έχουν πει».