Τσίπρας: Η κυβέρνηση παρακάμπτει τους επιστήμονες και εκπέμπει μήνυμα και κλίμα χαλαρότητας

Τσίπρας: Η κυβέρνηση παρακάμπτει τους επιστήμονες και εκπέμπει μήνυμα και κλίμα χαλαρότητας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του το μικροκομματικό όφελος

Για "μικροπολιτική" σκοπιμότητα στη στρατηγική του για τη διαχείριση της πανδημίας, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Alpha.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την "ανησυχία" του, που χάνεται περίπου "ένα χωριό" κάθε εβδομάδα, επαναλαμβάνοντας ότι από τον Αύγουστο βρισκόμαστε στις χειρότερες θέσεις της Ευρώπης στους θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων και παρ' όλ αυτά η κυβέρνηση έχει "σφυρίξει τη λήξη" της πανδημίας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε και πάλι την κυβέρνηση ότι "παρακάμπτει τους επιστήμονες" και "εκπέμπει μήνυμα και κλίμα χαλαρότητας" για τους εμβολιασμένους, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε για το ποσοστό ανεμβολίαστων άνω των 80 ετών, που είναι στο 25%.

Όπως υπογράμμισε, η κυβέρνηση προχώρησε σε μία καμπάνια, που δεν είχε στόχο "να πείσει" τους πολίτες να εμβολιαστούν, αλλά να "αποτελέσει το όχημα, προκειμένου ο κ. Μητσοτάκης να αποκτήσει ερείσματα σε μέσα ενημέρωσης". "Πρέπει πρώτα-πρώτα να συνειδητοποιήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ότι η πολιτική που ακολούθησε όλους τους προηγούμενους μήνες, η πολιτική του να βαυκαλίζεται και να ωραιοποιεί μια πραγματικότητα, θέλοντας να πάρει τα εύσημα ότι νίκησε την πανδημία, ήταν αποτυχημένη", τόνισε ο κ. Τσίπρας, κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη ότι στην όλη του στρατηγική "είχε στο πίσω μέρος του μυαλού του το μικροκομματικό, μικροπολιτικό όφελος".

Δείτε τι είπε ακόμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την ακρίβεια, την ελληνογαλική συμφωνία και τις δημοσκοπήσεις: