Δημοσκόπηση Ant1: Τι ψηφίζουν οι ανεμβολίαστοι για τον κορονοϊό

Δημοσκόπηση Ant1: Τι ψηφίζουν οι ανεμβολίαστοι για τον κορονοϊό

Ποιο κόμμα έχει τους περισσότερους που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο - Τι πιστεύουν οι πολίτες για την διαχείρηση της πανδημίας από την κυβέρνηση

Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Marc για τον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 προβλήθηκε απόψε και δείχνει τι ψηφίζουν οι ανεμβολίαστοι για τον κορονοϊό.

Το μεγαλύτερο ποσοστό είναι πολίτες που προτιμούν τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το 18,9% των ανεμβολίαστων επιλέγει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Βεβαίως, υπάρχει κι ένα μεγάλο ποσοστό της τάξης του 12,2% που είναι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, αν και ακόμα περισσότεροι (18,6%) επιλέγουν την Ελληνική Λύση και δεν έχουν θωρακιστεί ενάντι στον φονικό ιό.

Μάλιστα από τους ανεμβολίαστους κάθετο είναι το 74% που επιμένουν και δεν πρόκειται να κάνουν το εμβόλιο, ενώ ένα 26% είτε το προγραμματίζει, είτε το σκέφτεται αν θα προχωρήσει.

Όσον αφορά την αξιολόγηση της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας το 52% όσων ρωτήθηκαν θεωρεί θετική την δουλειά που έχει γίνει, ενώ το 46,6% δεβ βλέπει με καλό μάτι τις ενέργειες που έχουν γίνει.

Υπάρχει κι ένα ποσοστό της τάξης του 1,4% από τους ερωτηθέντες, που δεν θέλησε να πάρει θέση.

Βεβαίως, αυτές οι απόψεις έχουν μεγάλη σχέση με την πολιτική τοποθέτηση του καθενός, καθώς όπως φαίνεται από την κάρτα το 82,5% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας βλέπει θετική τη διαχείριση της κυβέρνησης και μόλις το 16,6% αρνητικά. Αντίθετα οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ κατά 70,4% θεωρεί κακές τις αποφάσεις της κυβέρνησης, ενώ το 28% πιστεύει ότι τα πήγε καλά στον συγκεκριμένο τομέα.