Έρχεται το γνήσιο της υπογραφής μέσω του gov.gr – Ψηφιακά θα γίνεται και η ανανέωση των διαβατηρίων

Έρχεται το γνήσιο της υπογραφής μέσω του gov.gr – Ψηφιακά θα γίνεται και η ανανέωση των διαβατηρίων

Τι είπε για την εφαρμογή MyHealth o Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Έρχεται, έως το τέλος του έτους, η δυνατότητα ανανέωσης διαβατηρίων ψηφιακά, όπως ανακοίνωσε o Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Είναι θέμα μερικών εβδομάδων να υλοποιηθεί και αυτός ο στόχος», ενώ όπως τόνισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, θέμα χρόνου είναι και η δυνατότητα το γνήσιο της υπογραφής να παρέχεται μέσω του Gov.g προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα αστυνομικά τμήματα.

Σχετικά με την εφαρμογή MyHealth τόνισε ότι παρέχει στους πολίτες πλήρη πρόσβαση στο ιστορικό των ιατρικών συνταγών και παραπεμπτικών τους.

«Την πιστεύουμε πολύ ως εφαρμογή, γιατί ο φάκελος υγείας πρέπει να γίνει ψηφιακός. Στο σύστημα της συνταγογράφησης είχαν πρόσβαση μόνο οι γιατροί. Δεν είχαμε όμως εμείς πρόσβαση στα δεδομένα μας. Πλέον όμως έχουμε μέσω αυτής της εφαρμογής" είπε χαρακτηριστικά. "Δημιουργήσαμε αυτή την εφαρμογή για να βλέπει ο κάθε πολίτης όχι μόνο τη συνταγογράφηση του αλλά και να λαμβάνει ιατρικές βεβαιώσεις. Όποιος για παράδειγμα χρειαστεί βεβαίωση για το γυμναστήριο, μπορεί να τη βρει εκεί», πρόσθεσε ο υπουργός.

Παρακαλούμε περιμένετε ...