«Επίθεση» Δένδια σε Μπογδάνο στη Βουλή – Διαγράφηκε από τη Νέα Δημοκρατία ο βουλευτής

«Επίθεση» Δένδια σε Μπογδάνο στη Βουλή – Διαγράφηκε από τη Νέα Δημοκρατία ο βουλευτής

Αντικομμουνιστικό παραλλήρημα προκάλεσε την οργή του υπουργού Εξωτερικών - Εντολή Μητσοτάκη η αποπομπή Μπογδάνου

«Επίθεση» στον βουλευτή της Νέας; Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Μπογδάνο, έκανε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας κατηγορώντας τον για αντικομουνιστική ρητορική. Ο Δένδιας από το βήμα της βουλής προχώρησε σε δημόσια αποδοκιμασία του Μπογδάνου, ο οποίος διαγράφηκε από το κόμμα με εντολή Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Σχολιάζοντας προηγούμενες δηλώσεις του βουλευτή στις οποίες είχε αναφέρει ότι μεγαλύτερος εχθρός από τους Τούρκους και είναι οι κομμουνιστές ο κ. Δένδιας επισημαίνοντας ότι ομιλεί εκ μέρους της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι:«Δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας. Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας μας στο μέλλον.

Εγώ δεν γνωρίζω κύριε συνάδελφε ποιος παρέστη στην εκδήλωση για το Βίτσι. Γνωρίζω ότι ο πατέρας μου παρέστη στο Βίτσι. Λέω λοιπόν ότι οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για αποκόμιση μικροπολιτικού οφέλους είναι απαράδεκτη. Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη. Και η κατάθεση στεφάνου με την Χρυσή Αυγή είναι επίσης απαράδεκτη και είναι ώρα σοβαρευτούμε γιατί η χώρα αντιμετωπίζει αυτή την ώρα εθνική απειλή. Και όσο εγώ εκπροσωπώ την κυβέρνηση εδώ δεν θα επιτρέψω να ξαναγίνει τέτοια προσπάθεια. Να είμαστε συνεννοημένοι», σημείωσε ο υπουργός εξωτερικών απευθυνόμενος προς τον βουλευτή της ΝΔ.

Στην ομιλία του ο κ. Μπογδάνος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Ο Γρίβας έλεγε έχουμε τρεις εχθρούς. τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος έλεγε ήταν οι κομμουνιστές».

Η φράση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη που κατηγόρησε τον Κωσταντίνο Μπογδάνο για υιοθέτηση της ρητορικής της Χρυσής Αυγής: «Εκτός από το Τι Μπογδάνος – Τι Ρουφιάνος υπάρχουν και χειρότερα: Το τι Μπογδάνος – Τι Χρυσή Αυγή» είπε χαρακτηριστικά για να απρέμεβει ο κ. Δένδιας και να κλεισει το θέμα αποδοκιμάζοντας τις δήλωσεις του κ. Μπογδάνου.

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...