Δημοσκόπηση: Πώς βλέπει ο κόσμος την πορεία της χώρας – Σε ποιους υπουργούς δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης»

Δημοσκόπηση: Πώς βλέπει ο κόσμος την πορεία της χώρας – Σε ποιους υπουργούς δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης»

Τα θέματα που απασχολούν την κοινή γνώμη

Το κλίμα που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία δείχνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Βήμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με αυτή τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες είναι τα ελληνοτουρκικά, η ψηφιοποίηση του κράτους και φυσικά η πανδημία.

Πρώτος σε δημοφιλία υπουργός παραμένει ο Νίκος Δένδιας εισπράττοντας ακόμα την εμφάνιση που έκανε αίσθηση στην κοινή του συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου μέσα στην Τουρκία.

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο Κυριάκος Πιερρακάκης, καθώς οι τομές που έχουν γίνει στην ψηφιοποίηση του κράτους και την διευκόλυνση των πολιτών έχουν αλλάξει την καθημερινότητα προς το καλύτερο.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση θετικό αποτύπωμα που άφησε ο πρώην υπουργός Υγείας και νυν Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας από την διαχείριση της πανδημίας.

Ο κ. Κικίλιας υπήρξε υπουργός Υγείας στο διάστημα της κορύφωσης της κρίσης με τον κορονοϊό και είναι τρίτος σε δημοφιλία υπουργός της κυβέρνησης με τους πολίτες να δείχνουν ότι βλέπουν θετικά την διαχείριση μιας από τις δυσκολότερες κρίσεις στην σύγχρονη ιστορία της χώρας που κόστισε και κοστίζει ζωές. Μιας κρίσης που σε κάποιους τομείς της υγείας έγινε ευκαιρία για να αλλάξουν κακώς κείμενα που ταλαιπωρούσαν υγειονομικό προσωπικό αλλά και πολίτες.