ΚΚΕ για γερμανικές εκλογές: Όσοι καλλιεργούν κάλπικες προσδοκίες θα ψάχνουν σύντομα… σύννεφο για να πέσουν

ΚΚΕ για γερμανικές εκλογές: Όσοι καλλιεργούν κάλπικες προσδοκίες θα ψάχνουν σύντομα… σύννεφο για να πέσουν

Δεν πιστεύει ότι ισχύουν τα περί «φιλολαϊκής στροφής της ΕΕ» ή για «θετική εξέλιξη για τον ελληνικό λαό»

«Το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γερμανία δεν προμηνύει καμιά αλλαγή υπέρ του γερμανικού λαού, του ελληνικού λαού και των άλλων λαών της Ευρώπης, όπως ισχυρίζονται τα κόμματα της ΕΕ στην Ελλάδα. Το αντίθετο, σηματοδοτεί στην "ατμομηχανή" της ΕΕ και της ευρωζώνης την ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής, με τον μανδύα της "πράσινης μετάβασης" που θα κληθούν να πληρώσουν πολύμορφα οι εργαζόμενοι. Άλλωστε, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας, που πιθανά θα αποτελεί τον κορμό της νέας κυβέρνησης, έχει μακρά παράδοση στην εφαρμογή αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών. Το γεγονός, δε, ότι "όλοι μπορούν να πάνε με όλους", προκειμένου να φτιαχτεί κυβερνητικό σχήμα, τα λέει όλα» επισημαίνει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών.

«Αυτή η κοινή τους στρατηγική τα δίνει όλα στους επιχειρηματικούς ομίλους για τη θωράκιση του γερμανικού κεφαλαίου, στους σφοδρούς ανταγωνισμούς του με τις ΗΠΑ, την Κίνα και τη Ρωσία» προσθέτει η ανακοίνωση του κόμματος και καταλήγει:

«Όσοι καλλιεργούν κάλπικες προσδοκίες για "φιλολαϊκή στροφή της ΕΕ" ή για "θετική εξέλιξη για τον ελληνικό λαό", θα ψάχνουν πολύ σύντομα... σύννεφο για να πέσουν».