Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής – «Προέχει η ενότητα του Ελληνισμού»

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής – «Προέχει η ενότητα του Ελληνισμού»

Ο πρωθυπουργός είχε νωρίτερα συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στα Ηνωμένα Έθνη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα της ομογένειας «Εθνικός Κήρυξ» ανώτατη κυβερνητική πηγή μετά τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο δήλωσε: «Το θέμα είναι λήξαν. Αυτό που προέχει είναι η ενότητα του Ελληνισμού, η άρρηκτη σχέση της Ελλάδας με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και οι στενές σχέσεις της αρχιεπισκοπής με το ποίμνιό της».

Επί τάπητος τέθηκαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ, θέματα της Ομογένειας και τρόποι συνεργασίας για την καλύτερη υποστήριξη του πολυδιάστατου έργου της Αρχιεπισκοπής. Ο Αρχιεπίσκοπος παρουσίασε στον πρωθυπουργό το χρονοδιάγραμμα για την πλήρη επαναλειτουργία του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero.

Επιπλέον, οι κ.κ Μητσοτάκης και Ελπιδοφόρος συζήτησαν ζητήματα του οικουμενικού Ελληνισμού και επαναβεβαίωσαν τους στενούς, ιστορικούς δεσμούς αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας που συνδέουν την Αρχιεπισκοπή και το ποίμνιό της με τη μητέρα πατρίδα.

Κατά την είσοδό του, ο Αρχιεπίσκοπος είχε σύντομη συνομιλία και αντάλλαξε χειραψία με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, Δρ. Αλβέρτο Μπουρλα, κατά την αποχώρησή του τελευταίου από την συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό.