Για δολοφονίες δεκάδων χιλιάδων Τούρκων στην… Τριπολιτσά κάνει λόγο του Τουρκικό ΥΠΕΞ

Για δολοφονίες δεκάδων χιλιάδων Τούρκων στην… Τριπολιτσά κάνει λόγο του Τουρκικό ΥΠΕΞ

Η Άγκυρα θέλει να παρουσιάσει ως... σφαγή τον απελευθερωτικό αγώνα ενάντια στους Οθωμανούς κατακτητές

Δεν έχουν όριο οι παράλογοι ισχυρισμοί και εφευρήματα της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας, με το υπουργείο Εξωτερικών να εμφανίζει μέσα από ανάρτηση του στο Twitter ως σφαγή δεκάδων χιλιάδων Τούρκων στην... Τριπολιτσά, τον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων πριν από 200 χρόνια απέναντι στους Οθωμανούς κατακτητές.

Στην ανάρτησή του τουρκικού ΥΠΕΞ, την οποία ανέδειξε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, φιλοτέχνησε και χάρτη με αίμα να κυλάει από μια πινέζα στην Τριπολιτσά, στο χάρτη της Πελοποννήσου(!) "23 Σεπτεμβρίου 1821. Σφαγή της Τριπολιτσάς. Μια μαύρη κηλίδα στην ιστορία!" γράφει ο χάρτης.

Συγκεκριμένα η ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας αναφέρει:

«Έχουν περάσει 200 χρόνια από τότε που δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι δολοφονήθηκαν άγρια στην Τριπολιτσά. Αυτή η απάνθρωπη σφαγή, η οποία είχε ως στόχο να μην αφήσει ούτε έναν Τούρκο να μην επιβιώσει στην Πελοπόννησο, γράφτηκε ως μαύρο στίγμα στην ιστορία. Όσους κάνουν το λάθος να διδάσκουν τους άλλους, διαστρεβλώνοντας τα ιστορικά γεγονότα σε κάθε ευκαιρία, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι δικές τους θηριωδίες, δεν μπορούν ποτέ να ξεχαστούν και θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τα γεγονότα με ειλικρίνεια».

Παρακαλούμε περιμένετε ...