Δημοσκόπηση Star: Ποια η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μετά την ΔΕΘ

Δημοσκόπηση Star: Ποια η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μετά την ΔΕΘ

Πώς αξιολογούν οι πολίτες Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα και τι λένε για τις εξαγγελίες τους

Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της MRB παρουσίασε το Star μετά και την πραγματοποίηση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου βουλευτικών εκλογών, η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε το 34,3% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 24,2% με τη μεταξύ τους διαφορά να φτάνει το 10,1%. Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 6.9%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 3,9%, το ΜέΡΑ25 με 3,5%, η Χρυσή Αυγή με 1%, οι Έλληνες για την Πατρίδα το 1,8%, η Πλεύση Ελευθερίας, το 1,1%, άλλο κόμμα 2,8%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 15,5%.

Μετά την αναγωγή στα έγκυρα η διαφορά των δυο κομμάτων διαμορφώνεται στο 11,2%, με τη ΝΔ να έχει 37,9% και τον ΣΥΡΙΖΑ 26,7%.

Σε ότι αφορά την παράσταση νίκης κόμματος σε βουλευτικές εκλογές, η Νέα Δημοκρατία απέσπασε το 52,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 13,8% διαμορφώνοντας τη μεταξύ τους διαφορά σε 39,1%.

Πώς αξιολόγησαν οι πολίτες την εμφάνιση Μητσοτάκη και Τσίπρα στη ΔΕΘ

Σε ποσοστό 36,2% οι πολίτες αξιολόγησαν θετικά την εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε σύγκριση με το 33,1% που αξιολόγησε θετικά την εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα. Αρνητικά αξιολόγησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 50% των πολιτών και το 46,7% τον Αλέξη Τσίπρα.

Σε ερώτηση αν τα μέτρα που εξήγγειλαν ακούγονται αποτελεσματικά για τους πολίτες, το 30,4% των πολιτών απάντησαν πως θεωρούν αποτελεσματικά τα μέτρα που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το 20,9% θεωρεί αποτελεσματικά τα μέτρα που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην ερώτηση ποιου αρχηγού οι προτάσεις έπεισαν περισσότερο τους πολίτες, το 27,1% των πολιτών απάντησαν σίγουρα ή μάλλον σίγουρα του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώ το 23,7% απάντησε σίγουρα ή μάλλον σίγουρα του Αλέξη Τσίπρα.