Νίκος Δένδιας: Ενημέρωσε τους ΥΠΕΞ της ΕΕ για την νέα τουρκική πρόκληση ανοιχτά της Κρήτης

Νίκος Δένδιας:  Ενημέρωσε τους ΥΠΕΞ της ΕΕ για την νέα τουρκική πρόκληση ανοιχτά της Κρήτης

Τουρκική ακταιωρός προκαλεί στο Φαρμακονήσι – Με τα όπλα στα χέρια οι Τούρκοι

Για τα τελευταία κρούσματα της τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς ενημέρωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας τους ΥΠΕΞ της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη διάρκεια συζήτησης που διεξήχθη στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της 76ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Οpen, ακταιωρός από την Τουρκία εμφανίστηκε στα όρια της οριογραμμής στη θαλάσσια περιοχή στο Φαρμακονήσι χθες Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου.

Η τουρκική ακταιωρός έκανε την εμφάνισή της στις 23.20, λίγες ώρες πριν το διάβημα του υπουργού Εξωτερικών, και έμεινε στο σημείο επί 13 λεπτά με το πλήρωμα να κρατά ανά χείρας τα όπλα.

Στην περιοχή βρισκόταν σκάφος του ελληνικού Λιμενικού Σώματος το οποίο περιπολούσε στη θαλάσσια περιοχή. Το επεισόδιο διήρκησε 13 λεπτά και στη συνέχεια η τουρκική ακταιωρός αποχώρησε.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Δένδιας εστίασε στην απαράδεκτη ενέργεια τουρκικού πολεμικού πλοίου, το οποίο παρενόχλησε σκάφος που διεξήγαγε επιστημονικές έρευνες εντός της οριοθετημένης ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Όπως τόνισε, το ερευνητικό σκάφος με σημαία Μάλτας βρισκόταν μόλις 10 ναυτικά μίλια ανατολικά της Κρήτης σε μια θαλάσσια περιοχή που είναι οριοθετημένη από την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία της 6ης Αυγούστου 2020.

Ο κ. Δένδιας επεσήμανε ότι η τουρκική συμπεριφορά έχει πλέον ξεφύγει από κάθε πλαίσιο λογικής και σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με την εικόνα της «κανονικότητας» που επιθυμεί να προβάλει η Τουρκία. Όπως σχολίασε, πρόκειται για μια εικόνα που δυστυχώς δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...