Ηλιόπουλος: Να σταματήσουν να πουλάνε τρέλα για το θέμα της e-food ο κ. Οικονόμου και ο κ. Χατζηδάκης

Ηλιόπουλος: Να σταματήσουν να πουλάνε τρέλα για το θέμα της e-food ο κ. Οικονόμου και ο κ. Χατζηδάκης

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις τοποθετήσεις των κυβερνητικών στελεχών

«Ο κ. Οικονόμου και ο κ. Χατζηδάκης καλό θα ήταν να σταματήσουν να πουλάνε τρέλα, σχετικά με το θέμα της e-food», αναφέρει σε δήλωση του ο Νάσος Ηλιόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «στο νομοσχέδιο με το οποίο φρόντισαν να νομοθετήσουν τα απλήρωτα 10ωρα, κάνουν ρητή αναφορά σε αυτοαπασχολούμενους αντί για εργαζόμενους στις σχετικές πλατφόρμες».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τους «θυμίζει» τη «σχετική δήλωση του κ. Μητσοτάκη, που αναφέρεται σε "αυτοαπασχολούμενα παιδιά"», για να τονίσει: «Ούτε "αυτοαπασχολούμενοι" είναι, ούτε "παιδιά". Είναι εργαζόμενοι και έχουν δικαιώματα».

Ο κ. Ηλιόπουλος σημειώνει, ότι «τη στιγμή που άλλες χώρες κατοχυρώνεται η μισθωτή σχέση σε παρόμοιες εργασίες, νομοθετικά ή μέσα από δικαστικές αποφάσεις, η ΝΔ ήρθε να στηρίξει νομοθετικά την εργοδοτική ασυδοσία». Υπογραμμίζει δε τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ότι «μαζί με την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη, θα κατοχυρώσουμε νομοθετικά την μισθωτή σχέση των συγκεκριμένων εργαζομένων και τα δικαιώματα που αυτή περιλαμβάνει». «Αν μπορεί ας πράξει το ίδιο και η σημερινή κυβέρνηση», σχολιάζει.

Παρακαλούμε περιμένετε ...