Χατζηδάκης για efood: Αθέμιτη πρακτική η επιστολή στους εργαζόμενους

Χατζηδάκης για efood: Αθέμιτη πρακτική η επιστολή στους εργαζόμενους

«Δεν έχει καμία σχέση αυτό που έγινε με το efood με τον νόμο. Ο νόμος αυτός προστατεύει ακόμα περισσότερο τους εργαζομένους»

Αναφορά στο εργασιακό νομοσχέδιο και το efood έκανε το πρωί της Δευτέρας (20/09) ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

«Δεν έχει καμία σχέση αυτό που έγινε με το efood με τον νόμο. Ο νόμος αυτός προστατεύει ακόμα περισσότερο τους εργαζομένους», τόνισε στον ΣΚΑ¨Ϊ ο κ. Χατζηδάκης.

Όπως εξήγησε, «υπήρχε συγκεκριμένη νομοθεσία και επί Τσίπρα που επέτρεπε είτε να είσαι μισθωτός σε αυτές τις δουλειές είτε να είσαι ελεύθερος συνεργάτης. Αυτό δεν το αλλάξαμε. Αυτό γίνεται σε όλη την Ευρώπη, με εξαίρεση την Ισπανία». Ανέφερε, επίσης, ότι θα βγει σήμερα ανακοίνωση σχετικά με το τι ισχύει σε κάθε χώρα.

Σχετικά με το καθεστώς αυτό, είπε ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που θέλουν να είναι μισθωτοί σε αυτές τις επιχειρήσεις και άλλοι που προτιμούν να είναι ελεύθεροι συνεργάτες.

Σε ό,τι αφορά το εργασιακό νομοσχέδιο, ο κ. Χατζηδάκης είπε: «Φέραμε μια ρύθμιση με τον εργασιακό νόμο, με την οποία δίνουμε το δικαίωμα στους ελεύθερους συνεργάτες για συνδικαλισμό, υποχρεώνουμε τις εταιρείες να τους καλύπτουν από πλευράς υγείας και ασφάλειας και να τους δίνουν και τον προστατευτικό τους εξοπλισμό. Φέραμε, επίσης, για πρώτη φορά τη διάκριση ανάμεσα στις δύο κατηγορίες, κατοχυρώνοντας πραγματικά τι είναι ο ελεύθερος συνεργάτης και προστατεύοντας τους εργαζόμενους από αθέμιτες πρακτικές εταιρειών».

Πρόκειται, λοιπόν, για μια αθέμιτη πρακτική του efood, όπως υπογράμμισε.

1
σχόλιο
  1. avatar γεο

    Η ανοησία κάποιων υπουργών που δεν εχουν δουλέψει ποτέ σπάει καρύδια.Γνωρίζετε εσείς εργαζόμενο που θέλει να ειναι εκτος των προστατευτικών εργατικών νόμων?Εκτος κι αν κπάνει δευτερη εργασία και δεν τον ενδιαφέρει να πληρώνει τισ κρατήσεις που υποχρεούται απο την δευτερη εργασία και οι οποιοι ειναι ελάχιστοι.Απλά και πονηρά θέλουν να δώσουν αυτη τη δυνατότητα στα αφεντικά για να επωφελούνται αυτοί και οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρειες.Τυχαίο ,δε νομίζω!

Παρακαλούμε περιμένετε ...