Ερντογάν: Θα συναντηθώ με τον Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη

Ερντογάν: Θα συναντηθώ με τον Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη

«Βήματα» από την Ελλάδα περιμένει ο τούρκος πρόεδρος

Για επικείμενη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη έκανε λόγο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια σημερινών του δηλώσεων.

«Εμείς θα πραγματοποιήσουμε το αίτημα του Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. Εκεί έχουμε συνάντηση μαζί του», είπε ο τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, και αναφέρθηκε εκ νέου στην πρόσφατη σύνοδο του EUMED 9 στην Αθήνα λέγοντας:.

«Όμως σε αυτή τη συνάντηση των «9» που διοργάνωσαν έγιναν ανεπιθύμητες δηλώσεις. Βέβαια το υπουργείο Εξωτερικών μας έδωσε τις απαραίτητες απαντήσεις. Εκεί θα δούμε πόσο ειλικρινείς είναι και πόσο θα αντισταθούν. Η Τουρκία σε αυτό το σημείο δεν είναι ο θυρωρός (υπηρέτης) κανενός. Εμείς από τους απέναντί μας πρέπει να δούμε με εντιμότητα τα βήματα που πρέπει να γίνουν. Αν δεν τα δούμε, τότε θα πάρουμε την απαραίτητη απόφαση και θα κάνουμε τα ανάλογα βήματα».

Πάντως στην πρόσφατη συνέντευξή του στη ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφέρει ότι δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, λέγοντας «άλλωστε νομίζω ότι και τα προγράμματά μας δεν συμπίπτουν».

Παρακαλούμε περιμένετε ...