Οικονόμου: Ο Τσίπρας στη ΔΕΘ απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι είναι ξεπερασμένος

Οικονόμου: Ο Τσίπρας στη ΔΕΘ απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι είναι ξεπερασμένος

«Ήταν μια αναπαραγωγή από κλισέ όλη η χθεσινή παρουσία του» - Τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών

«Ο κ. Τσίπρας έδειξε για ακόμη μία φορά ότι είναι ξεπερασμένος», ανέφερε μεταξύ άλλων το πρωί της Κυριακής (19/09) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε σχόλιό του για την παρουσία στη ΔΕΘ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ήταν μια αναπαραγωγή από κλισέ όλη η χθεσινή παρουσία του κ. Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας παρά τα ακριβά σκηνικά και τη σκηνοθεσία, απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι είναι ξεπερασμένος. Ότι αδυνατεί να συντονιστεί με τις προκλήσεις και τα ζητούμενα της εποχής που ζούμε. Προσπαθεί να βάλει ταξικά πρόσημα στην ελληνική κοινωνία, χρησιμοποιεί χαρακτηρισμούς, έχει σημείο αναφοράς ένα κόσμο που έχει πάψει να υπάρχει εδώ και δύο χρόνια. Δεν κατάφερε να αρθρώσει ένα πειστικό πολιτικό λόγο», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο MEGA.

«Δεν είπε κάτι για το λαϊκισμό στο χώρο του σε ό,τι έχει να κάνει με την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν κατάφερε να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο οικονομικό σχέδιο, ακούσαμε παροχές χωρίς κοστολόγηση, ακούσαμε για διαγραφή φόρων, ήταν σαν το ημερολόγιο να έδειχνε το 2014.

Το σύνολο των πολιτών έχει δει αύξηση στα εισοδήματά του από τη μείωση των φορολογικών βαρών και των ασφαλιστικών εισφορών. Συνολικά με μια πρώτη ματιά, το κόστος για όσα είπε ο κ. Τσίπρας προσεγγίζει τα 10-11 δις ευρώ. Που θα τα βρούμε αυτά τα χρήματα; Θα είναι απλά μια πολιτική υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης; Όσο αυξάνεται ο πλούτος της χώρας και ο δημοσιονομικός χώρος διευρύνεται, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι συμμετοχή σε αυτό θα έχουν όλοι», πρόσθεσε.

Οικονόμου: Τα αναδρομικά που δικαιούνται οι συνταξιούχοι θα επιστραφούν

Αναφερόμενος στα μέτρα που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ, ο κ. Οικονόμου, απάντησσε στο γιατί δεν ακούστηκαν κάποια μέτρα για τους συνταξιούχους, τους δημοσίους υπαλλήλους, ή τους μακροχρόνια άνεργους: «Ακούσατε ένα πρόγραμμα 3,5 δις ευρώ, που τα περισσότερα χαρακτηριστικά του αφορούν την ελληνική κοινωνία. Και τους συνταξιούχους αφορά η μείωση στο τιμολόγιο του ρεύματος, και η αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης, ενώ η μείωση των τελών κινητής τηλεφωνίας αφορά σε όλη την κοινωνία. Το μερίδιο ανάπτυξης διαχέεται με δικαιοσύνη σε όλους».

Ερωτηθείς δε, για το τι θα γίνει με την επιστροφή των αναδρομικών και των δώρων των συνταξιούχων ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι «Τα αναδρομικά που δικαιούνται οι συνταξιούχοι θα επιστραφούν. Οποιαδήποτε δικαστική απόφαση βγαίνει η κυβέρνηση τη σέβεται».

«Επιλογή που εξακολουθεί να υπάρχει η επέκταση της υποχρεωτικότητας»

Μιλώντας σχετικά με το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, και κατά πόσο εξακολουθεί να είναι «στο τραπέζι», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «είναι μια επιλογή που εξακολουθεί να υπάρχει η επέκταση της υποχρεωτικότητας. Στη συγκεκριμένη φάση η κυβέρνηση δίνει έμφαση στην αύξηση του ρυθμού των εμβολιασμών, έμφαση στην εφαρμογή του πλαισίου των μέτρων, είμαστε πριν την εφαρμογή της τρίτης δόσης, και παρακολουθώντας την πορεία της πανδημίας εδώ είμαστε για να επαναξιολογήσουμε ποια μέτρα χρειάζονται και που».

Σχετικά με το αναμένονται επιπλέον κίνητρα στους νέους και τα παιδιά, ώστε να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους, ο ίδιος είπε ότι «οι νέοι και κάθε πολίτης πρέπει να εμβολιαστούν για να προστατεύσουν την υγεία τους και να πάρουμε πίσω της ζωή μας στην κανονικότητά της. Κίνητρα δόθηκαν και δίνονται και η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ό,τι είναι δυνατόν να γίνει για να παρακινηθεί το κομμάτι του πληθυσμού που δεν έχει εμβολιαστεί, το κάνει».

Τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών

Για τα σενάρια πρόωρων εκλογών, αλλά και την αναφορά Μητσοτάκη στο ότι αν δεν πάρει την αυτοδυναμία θα οδηγηθεί εκ νέου στις κάλπες, ο κ. Οικονόμου είπε ότι «ο πρωθυπουργός απαντάει σε αυτά που τον ρωτούν. Στην κυβέρνησή μας, το χρόνο τον εκλαμβάνουμε ως μέσο που πρέπει να το αξιοποιήσουμε, ώστε να κάνουμε πράγματα για να πάει η χώρα μπροστά. Η Ελλάδα βρίσκεται σε πορεία ανάπτυξης, είμαστε σίγουροι ότι όσο περισσότερο κυλά ο χρόνος οι επιδόσεις μας θα είναι ακόμα καλύτερες παντού, και αυτό για να γίνει χρειάζεται συγκεκριμένη προσέγγιση και συγκεκριμένη κουλτούρα διακυβέρνησης. Στον αντίποδα υπάρχει ο διακαής πόθος του κ. Τσίπρα να επανέλθει στην εξουσία, με κάτι ανάλογο της κυβέρνησης με τον κ. Βαρουφάκη, τον κ. Καμμένο κλπ.».

Παρακαλούμε περιμένετε ...