Πόσοι βουλευτές παραμένουν ανεμβολίαστοι – Πώς θα μπαίνουν στη Βουλή

Πόσοι βουλευτές παραμένουν ανεμβολίαστοι – Πώς θα μπαίνουν στη Βουλή

Τι είπε σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Κώστας Τασούλας

Στους 295 ανέρχονται οι βουλευτές που έχουν προχωρήσει τον εμβολιασμό τους ή έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο. Αυτό ανέφερε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, με βάση σχετική ενημέρωση που του παρείχαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες.

Ερωτηθείς ειδικότερα για τους βουλευτές της συμπολίτευσης, είπε ότι, πλην ενός προσώπου που δεν εμβολιάστηκε για ιατρικούς λόγους, ενημερώθηκε ότι όλοι οι βουλευτές της ΝΔ είναι υγειονομικώς ασφαλείς. Σημείωσε μάλιστα ότι έλαβε σχετική επιστολή από το πρόσωπο αυτό, χθες, Τρίτη (07/09). Για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παρέπεμψε σε σχετική αναφορά του Αλ. Τσίπρα περί εμβολιασμού όλων των βουλευτών του κόμματός του.

Ο κ. Τασούλας υπενθύμισε ότι διατηρείται το μέτρο της ταυτόχρονης παρουσίας έως 120 βουλευτών στο μέγαρο της Βουλής και ότι οι βουλευτές που δεν είναι υγειονομικώς καλυμμένοι, οφείλουν να προσκομίζουν στο ιατρείο του Κοινοβουλίου αποτελέσματα ελέγχων για κορονοϊό, δύο φορές την εβδομάδα, όπως πράττουν και οι εργαζόμενοι της Βουλής.