Ραγκούσης: Να απαντήσει η ΝΔ αν υπάρχουν ανεμβολίαστοι βουλευτές της

Ραγκούσης: Να απαντήσει η ΝΔ αν υπάρχουν ανεμβολίαστοι βουλευτές της

Για σοβαρό πολιτικό θέμα κάνει λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση στη ΝΔ, την οποία κατηγορεί, ότι αρνείται να απαντήσει, αν υπάρχουν βουλευτές της που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, την ώρα που κατηγορούσε βουλευτές της αντιπολίτευσης για το ίδιο θέμα, εξαπολύει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Ραγκούσης.

«Αν τελικά υπάρχουν ανεμβολίαστοι βουλευτές της ΝΔ, θα προκύψει σοβαρό πολιτικό ζήτημα» τονίζει ο κ. Ραγκούσης και προσθέτει: «Η ρηχότητα, η επιφανειακότητα και η προχειρότητα του δήθεν επιτελικού κράτους τεκμηριώνονται μέσα από τρία χαρακτηριστικά παραδείγματα επιλογών του ίδιου του κ. Μητσοτάκη:

1) Ο ορισμός του κ. Μπένου, ενός προσώπου εκτός θεσμικών αρμοδιοτήτων, δείχνει ότι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης δεν εμπιστεύεται ούτε το ανθρώπινο δυναμικό ούτε τις δομές του δήθεν επιτελικού κράτους για τον σχεδιασμό της μακροπρόθεσμης πολιτικής αντιμετώπισης των πυρκαγιών.

2) Ιδού πώς ιδρύονται τα Υπουργεία στην Ελλάδα του 2021, στην Ελλάδα με Κυβέρνηση τη ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη: Η σύσταση Υπουργείου Πολιτικής Προστασία και όχι θέσης αναπληρωτή Υπουργού ήταν τελικά αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης μεταξύ του Πρωθυπουργού και του υποψήφιου Υπουργού, όπως η ίδια η Κυβέρνηση μέσω διαρροών μας πληροφόρησε.

3) Ανεξαρτήτων των όσων έχουν ήδη γίνει και τα οποία έχουν εκθέσει ανεπανόρθωτα τον κ. Μητσοτάκη και την Κυβέρνησή του, η επιλογή Αποστολάκη αποτελεί μία κατεξοχήν επιλογή επιχειρησιακής λογικής. Ελάχιστες μέρες αργότερα η επιλογή Στυλιανίδη κινείται στον αντίποδα και δεν είναι επιχειρησιακής, αλλά θεσμικής λογικής.

Από το ένα άκρο στο άλλο οι επιλογές του κ. Μητσοτάκη μέσα σε λίγες μέρες. Αυτή είναι η προχειρότητα, αυτή είναι η επιφανειακότητα του δήθεν επιτελικού κράτους του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Παρακαλούμε περιμένετε ...