Παύλος Πολάκης: Επεισόδιο με τον διοικητή του νοσοκομείου Χανίων για συνάντηση που «κόπηκε» λόγω ανεμβολίαστων

Παύλος Πολάκης: Επεισόδιο με τον διοικητή του νοσοκομείου Χανίων για συνάντηση που «κόπηκε» λόγω ανεμβολίαστων

Πώς σχολίασε το περιστατικό ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας

Με τον διοικητή του νοσοκομείου Χανίων Γιώργο Μπέα τα «έβαλε» ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, καθώς η συνάντηση που είχε σήμερα, Δευτέρα (06/09) με τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς το αμφιθέατρο του νοσοκομείου όπου θα γινόταν, ήταν κλειδωμένο, με το αιτιολογικό ότι οι παρόντες θα ήταν όλοι ανεμβολίαστοι.

Σε δηλώσεις του αργότερα, ο κ. Πολακης, επιτέθηκε στον διοικητή, χαρακτηρίζοντας την πράξη αυτή ως φασιστικού χαρακτήρα, καθώς «ο διοικητής του νοσοκομείου, με πρόσχημα τα μέτρα για την πανδημία, ουσιαστικά μου απαγόρευσε να απευθυνθώ στους εργαζόμενους. Με αυτόν τον τρόπο, δίνει διαπιστευτήρια στον νέο υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη».

«Δεν είναι γιατί θέλει να προφυλάξει κανέναν, είναι άλλη μια αντίληψη του πώς θέλουν να εργαλειοποιήσουν την πανδημία για να χτυπήσουν τα οποιαδήποτε δημοκρατικά δικαιώματα. Αλλά ο καιρός έχει γυρίσματα και κανένας Λουδοβίκος δεν είναι αιώνιος», πρόσθεσε ο κ. Πολάκης. Κατά τον ίδιο, η απόφαση της κυβέρνησης να θέσει σε αναστολή τους υγειονομικούς που δεν εμβολιάζονται, αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα. «Οι υπάλληλοι βγαίνουν σε αναστολή χωρίς να έχουν διαπράξει ποινικό αδίκημα και χωρίς να λαμβάνουν χρήματα, ενώ μετά από ένα μήνα μπορεί να απολυθούν» όπως είπε.

Κατέληξε δε σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την πανδημία για να επαναφέρει τους ιδιώτες στα νοσοκομεία. Ξαναβάζουν τους εργολάβους – τρωκτικά στα εργαστήρια, την καθαριότητα, ακόμα και στο ΕΚΑΒ. Οι 9.000 από τους 13.700 νεκρούς της πανδημίας πέθαναν εκτός ΜΕΘ γιατί δεν υπήρχαν θέσεις. Βάλανε δύο αναπνευστήρες και δύο μόνιτορ και το βάφτισαν ΜΕΘ. Μέχρι και η Γιάννα Αγγελοπούλου τους είπε ότι τους έδωσε 18 κρεβάτια και δεν έχουν λειτουργήσει».

Βίντεο: zarpanews.gr