Οικονόμου: Θα επιλεγεί υπουργός Πολιτικής Προστασίας που θα μπορεί να σηκώσει το πολύ μεγάλο βάρος

Οικονόμου: Θα επιλεγεί υπουργός Πολιτικής Προστασίας που θα μπορεί να σηκώσει το πολύ μεγάλο βάρος

«Βολές» κατά Αποστολάκη και ΣΥΡΙΖΑ - «Δεν το άντεξε»

«Η άποψή μας είναι ότι η Πολιτική Προστασία θέλει ακόμα περισσότερη αναβάθμιση, από αυτή που μέχρι τώρα έμπρακτα είχε αναδείξει η κυβέρνησή μας. Η επιλογή θα είναι ένας άνθρωπος που επιχειρησιακά θα μπορεί να σηκώσει το πολύ μεγάλο βάρος του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου το πρωί της Τετάρτης (01/09), μετά την άρνηση του Ευάγγελου Αποστολάκη να αναλάβει το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο.

«Ο κ. Αποστολάκης αποδέχτηκε οριστικά την πρόταση να γίνει υπουργός Πολιτικής Προστασίας και μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε πίσω, γιατί δεν το άντεξε» σημείωσε ο κ. Οικονόμου στο Open, λέγοντας ότι «η πρόταση τορπιλίστηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση με έναν τρόπο ακραίο».

Ο πρωθυπουργός έκανε μια επιλογή που θα μπορούσε να ενώνει, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να διχάσει, υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου, επισημαίνοντας ότι η Πολιτική Προστασία είναι ουσιαστικό πολιτικό θέμα πάνω στο οποίο μπορεί να υπάρξει συνεννόηση.

«Τα πραγματικά περιστατικά μιλούν από μόνα τους. Έπειτα από έναν κύκλο διερευνητικών επαφών ο κ. Αποστολάκης αποδέχθηκε οριστικά να γίνει υπουργός, συζήτησε τις λεπτομέρειες και τις αρμοδιότητες του χαρτοφυλακίου του, δεχόταν συγχαρητήρια από τον κόσμο και απάντησε στο Προεδρικό Μέγαρο ότι θα πάει να ορκιστεί μαζί με τη σύζυγό του. Μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος με γλώσσα 5-6 δεκαετιών πίσω τον χαρακτήριζε αποστάτη, έκανε πίσω, δεν το άντεξε, δεν το σήκωσε, προτίμησε να μην τα σπάσει με τους συντρόφους του και να μη μείνει συνεπής στις δεσμεύσεις του», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.