Ανασχηματισμός: Το παρασκήνιο των αποφάσεων του Πρωθυπουργού

Ανασχηματισμός: Το παρασκήνιο των αποφάσεων του Πρωθυπουργού

Τα νέα πρόσωπα και οι καραμπόλες

Ανέγγιχτα άφησε βασικά υπουργεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνοντας έτσι ότι έχει γίνει θετικό έργο.

Δεν έγινε ο σαρωτικός ανασχηματισμός που αναμενόταν, αλλά ένας ανασχηματισμός που δίνει νέα πνοή σε ανοιχτά μέτωπα όπως η υγεία και η Προστασία του Πολίτη, όπως περιέγραψε στο ρεπορτάζ του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Πέτρος Μποτσαράκος.

Παρελθόν αποτελεί από την κυβέρνηαη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη λογική της απόδοσης «αντικειμενικής» ευθύνης λόγω θέσης στο θέμα των πυρκαγιών και για την κριτική που υπήρξε στο παρελθόν και από δεξιά και από αριστερά στην κυβέρνηση για θέματα ασφάλειας.

Οι πυρκαγιές έφεραν τον Νίκο Χαρδαλιά εκτός Πολιτικής Προστασίας, αλλά τον κράτησε στην κυβέρνηση η μάχη στην περίοδο της πανδημίας και μετακινήθηκε στο υπουργείο Άμυνας.

Ο Βασίλης Κικίλιας μετακινήθηκε από το Υγείας καθώς θεωρήθηκε ότι έκλεισε ένας κύκλος στον οποίο σήκωσε το βάρος της πανδημίας και αναλαμβάνει πλέον ένα νέο στοίχημα που είναι ο Τουρισμός.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος πήγε στο προστασίας του Πολίτη σαν μια απόδειξη ότι υπάρχουν και δεύτερες ευκαιρίες σε όσους βγαίνουν εκτός κυβέρνησης, ενώ επελέγη και με πολιτικά χαρακτηριστικά και λόγω του αριστερού του παρελθόντος.

Ο Θάνος Πλεύρης επελέγη για το υπουργείο Υγείας επειδή υπήρξε σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας, σε προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας δημοκρατίας και θεωρείται γνώστης όσο λίγοι. Τον πλαισιώνει η Μίνα Γκάγκα, η οποία ως Πρόεδρος του κεντρικού Συμβουλίου Υγείας ήταν στην πρώτη γραμμή της πανδημίας και θα αναλάβει τα νοσοκομεία.

Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR ο Χάρης Θεοχάρης βρέθηκε εκτός κυβέρνησης λόγω της καραμπόλας και της μετακίνησης του Βασίλη Κικίλια. Ο πρωθυπουργός ήταν ικανοποιημένος από τις επιδόσεις του και θα τον συναντήσει κατ΄ ιδίαν τις επόμενες μέρες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...