Σακελλαροπούλου από την πυρόπληκτη Αρχαία Ολυμπία: Χρέος της Πολιτείας να στηρίξει άμεσα τους πολίτες

Σακελλαροπούλου από την πυρόπληκτη Αρχαία Ολυμπία: Χρέος της Πολιτείας να στηρίξει άμεσα τους πολίτες

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφτηκε και τον αρχαιολογικό χώρο

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε τις κοινότητες Πευκών και Καυκανιάς του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, οι οποίες επλήγησαν από την πρόσφατη πυρκαγιά, και ενημερώθηκε από τους κατοίκους και τις τοπικές αρχές για το μέγεθος και τις συνέπειες της καταστροφής.

Στη συνέχεια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο Δημαρχείο, όπου την υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γεώργιος Γεωργιόπουλος μαζί με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη και πήρε μέρος σε ευρεία σύσκεψη με κατοίκους, αγρότες, κτηνοτρόφους και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων των πυρόπληκτων περιοχών.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να εκφράσω την οδύνη μου για τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσε η πυρκαγιά, την ανακούφισή μου για τη διάσωση του Μουσείου και του αρχαιολογικού χώρου, και κυρίως τη συμπαράστασή μου στους πληγέντες. Η σκέψη μας είναι κοντά σε όλους εκείνους που είδαν τις περιουσίες τους, τα σπίτια τους, τα ζώα τους να χάνονται στη μανία της φωτιάς. Χρέος της Πολιτείας είναι να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών και να στηρίξει αμέριστα τους πολίτες στην Αρχαία Ολυμπία, καθώς και σε όλες τις περιοχές της χώρας που δοκιμάστηκαν σκληρά από την πύρινη λαίλαπα».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, στο πλαίσιο της επίσκεψης στην περιοχή, η κυρία Σακελλαροπούλου μετέβη στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας και ενημερώθηκε από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας Ερωφίλη-Ίριδα Κόλλια για την απειλή που διέτρεξε ο χώρος από την πυρκαγιά.