Μηταράκης για Αφγανιστάν: Η Τουρκία δε θα γίνει πύλη εισόδου με τη χώρα μας απροσπέλαστη

Μηταράκης για Αφγανιστάν: Η Τουρκία δε θα γίνει πύλη εισόδου με τη χώρα μας απροσπέλαστη

«Θα προσληφθούν συνοριοφύλακες τους επόμενες μήνες, αλλά και λιμενικοί, θα προστατευθούν τα σύνορά μας»

Για τις μεταναστευτικές ροές που ενδεχομένως να υπάρξουν μετά την κατάσταση που επικρατεί στο Αφγανιστάν μίλησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

«Δε θα ξαναβιώσουμε το χάος… Η Τουρκία δε θα γίνει πύλη εισόδου με τη χώρα μας απροσπέλαστη» τόνισε στον ΣΚΑΪ για την ανθρωπιστική κρίση στο Αφγανιστάν.

«Θα προσληφθούν συνοριοφύλακες τους επόμενες μήνες, αλλά και λιμενικοί, θα προστατευθούν τα σύνορά μας, δε θέλουμε να γίνουμε πύλη παράτυπων μεταναστών. Κλείσαμε τα σύνορα πέρυσι, έχουμε μείωση μεταναστευτικών ροών 97% το τελευταίο 12μηνο» τόνισε ο υπουργός.

Ο Νότης Μηταράκης διαβεβαίωσε ότι «είμαστε προετοιμασμένοι στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα μας νέες επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό με συνεργασία με ΕΕ και Τουρκία με την οποία είμαστε στην ίδια πλευρά του προβλήματος».

Η ΕΕ πρέπει να αναλάβει δράση για την ανθρωπιστική κρίση στο Αφγανιστάν τόνισε.

Ο κ. Μηταράκης έκανε λόγο για περαιτέρω επέκταση του φράχτη του Έβρου και νέα σκάφη του λιμενικού. Παράλληλα, στη Σάμο, στην Κω και στη Λέρο ήδη από το 2021 θα λειτουργήσουν νέες σύγχρονες δομές και θα καταργηθούν οι παλιές ώστε με τις όποιες μικρές ροές μεταναστών μην επηρεαστεί το αίσθημα ασφάλειας στα νησιά μας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...