Πελώνη: Αναγνωρίζουμε τον πόνο των ανθρώπων -Προχωράμε τάχιστα στις αποζημιώσεις

Πελώνη: Αναγνωρίζουμε τον πόνο των ανθρώπων -Προχωράμε τάχιστα στις αποζημιώσεις

Η κυβερνητική εκπρόσωπος κάλυψε τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας

Πρώτη προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και αυτό δεν είναι καθόλου αμελητέο, τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε, ότι τα κυβερνητικά στελέχη δεν είναι καθόλου ικανοποιημένα, από αυτό που έγινε. «Αναγνωρίζουμε τον πόνο των ανθρώπων» είπε, ενώ ερωτηθείσα σχετικά, απάντησε ότι όλες οι παραιτήσεις, όλων των κυβερνητικών στελεχών, είναι πάντα στο συρτάρι του πρωθυπουργού.

Αναφερόμενη στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, υποστήριξε ότι «έχει υπερβάλει εαυτόν». Αναφερόμενη δε στην κριτική που δέχεται ο τελευταίος, είπε ότι είναι πολύ εύκολο να κρίνει κάποιος απ’ έξω.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε, ότι υπήρχε συνεχής ενημέρωση για τη μάχη με τα πύρινα μέτωπα. Όσον αφορά δε τα εναέρια μέσα, είπε, ότι δεν πετούν όλα ταυτόχρονα και σε συνθήκες πυκνού καπνού.

Σχετικά με τις αποζημιώσεις, τόνισε πως «τα υπουργεία δούλευαν όλες αυτές τις μέρες για να προχωρήσουμε τάχιστα». Για το πακέτο στήριξης των 500 εκατομμυρίων ευρώ για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες στις πυρόπληκτες περιοχές, που ανακοινώθηκε χθες, ανέφερε ότι το στοίχημα είναι να προχωρήσουμε από εδώ και πέρα γρήγορα στον χειρισμό αυτής της κρίσης.

Τέλος, τόνισε ότι αύριο Πέμπτη 12 Αυγούστου ο πρωθυπουργός θα δώσει αναλυτική συνέντευξη τύπου για όλα τα ζητήματα που αφορούν τις πυρκαγιές.

Παρακαλούμε περιμένετε ...