Χαρδαλιάς: Ξέσπασαν 7 φωτιές ταυτόχρονα στην Ηλεία – Οι επόμενες μέρες και εβδομάδες θα είναι πιο δύσκολες

Χαρδαλιάς: Ξέσπασαν 7 φωτιές ταυτόχρονα στην Ηλεία – Οι επόμενες μέρες και εβδομάδες θα είναι πιο δύσκολες

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχείρησαν σε 118 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια το προηγούμενο 24ωρο

Δραματική είναι η κατάσταση από τις πυρκαγιές στη χώρα, όπως παραδέχθηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην έκτακτη ενημέρωση από το συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής, Τα πιο δύσκολα είναι στην Εύβοια, στην Αρχαία Ολυμπία και στην Μεσσηνία.

Αρχικά ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχείρησαν σε 118 πυρκαγιές το προηγιύμενο 24ωρο.. Στην Βαρυμπόμπη παραμένουν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις που αντιμετώπισαν αναζωπυρώσεις χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Για τη φωτιά στην Εύβοια ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως βρίσκεται εξέλιξη και έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι για εκκένωση, ενώ το λιμενικό βοήθησε με πλωτά μέσα για τον απεγκλωβισμό ατόμων από τις Ροβιές.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε πως τις μεσημεριανές ώρες 7 πυρκαγιές ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα στην Ηλεία. Οι 4 στην Αρχαία Ολυμπία. Συγκεκριμένα οι φωτιές ξέσπασαν στις 08:03, 08:24, 11:33, 12:35, 13:03, 14:42, 16:29.

Κλείνοντας ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε: «Τα δύσκολα είναι μπροστά μας, οι επόμενες μέρες και εβδομάδες θα είναι πιο δύσκολες. Αδιαπραγμάτευτος στόχος η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Έκκληση-παράκληση σε όλους να αποφύγουμε οποιαδήποτε ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά».