Μητσοτάκης για φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Το σύστημα εκκενώσεων δούλεψε υποδειγματικά – Τα σπίτια θα ξαναφτιαχτούν

Μητσοτάκης για φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Το σύστημα εκκενώσεων δούλεψε υποδειγματικά – Τα σπίτια θα ξαναφτιαχτούν

«Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας» - Δείτε τις εικόνες του News

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις γυναίκες και στους άντρες του πυροσβεστικού σώματος» έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Βαρυμπόμπη το πρωί της Τετάρτης (04/08) κατά την επίσκεψή του στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων «Όλυμπος».

«Δόξα τω Θεώ δεν είχαμε καμία απώλεια ζωής και το σύστημα εκκενώσεων δούλεψε υποδειγματικά», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για μία εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά σε συνθήκες εφιαλτικού καύσωνα και υπογράμμισε: «Οι κρίσιμες υποδομές μας άντεξαν από δω και στο εξής θα ξεκινήσει άμεσα η δουλειά τους καταγραφή των ζημιών. Τα σπίτια θα ξαναφτιαχτούν, το δάσος με τον χρόνο θα ξαναγίνει, όμως τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας έχουμε κάποιες μέρες ακόμα καύσωνα».

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους άνδρες και τις γυναίκες του πυροσβεστικού σώματος, έγινε μια πολύ σημαντική δουλειά όλο το βραδύ, κυρίως τα πεζοπόρα τμήματα, αντιμετωπίσαμε μια εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά σε συνθήκες ακραίου καύσωνα οι πιο εφιαλτικές πυρκαγιές είναι αυτές που σημειώνονται στα περιαστικά δάση. Κρατώ ως θετικό το γεγονός ότι δόξα τω Θεώ μέχρι στιγμής δεν είχαμε απώλεια ζωής, το σύστημα εκκενώσεων δούλεψε υποδειγματικά, οι κρίσιμες υποδομές μας άντεξαν. Θα ξεκινήσει άμεσα η δουλειά της καταγραφής των ζημιών. Τα σπίτια θα ξαναφτιαχτούν, το δάσος με τον χρόνο θα ξαναγίνει, όμως τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας, θα έχουμε μέρες ακόμα καύσωνα και ανέμους, θα ζητήσω εγρήγορση απ' όλους ώστε η ζημιά που θα γίνει στο εξής να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές που με τόση αυταπάρνηση αντιμετώπισαν μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση», ανέφερε στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έκανε λόγο για μια εξαιρετικά δύσκολη νύχτα και εξήρε τον έργο των Πυροσβεστικών δυνάμεων.

«Από τα 4 μέτωπα το ξημέρωμα μας βρήκε με ένα ενεργό. Έχουμε δουλειά στο πεδίο και μέσα στις ρεματιές. Κατά τη διάρκεια της νύχτας προχωρήσαμε σε απομακρύνσεις και εκκενώσεις. Υπήρχε μια σχετική άπνοια που βοήθησε. Πλέον τα εναέρια έχουν συγκεκριμένη αποστολή και να πάμε σε μία οριοθέτηση της κατάστασης», σημείωσε.

Δείτε τις εικόνες του News:

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος