Πόθεν έσχες: Πόσα χρήματα λαμβάνει τον μήνα ο Δημήτρης Κουτσούμπας – Τι διευκρινίζει το ΚΚΕ

Πόθεν έσχες: Πόσα χρήματα λαμβάνει τον μήνα ο Δημήτρης Κουτσούμπας – Τι διευκρινίζει το ΚΚΕ

«Το σύνολο των αποδοχών του -ως βουλευτή- κατατίθεται στο ταμείο της Κεντρικής Επιτροπής»

Διευκρινίσεις αναφορικά με το «πόθεν έσχες» του Δημήτρη Κουτσούμπα κάνει το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του, επισημαίνοντας το ποσό το οποίο παίρνει ο γενικός γραμματέας του κόμματος, ως μηνιαία αποζήμιωση.

«Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, όπως και όλοι οι βουλευτές του ΚΚΕ, αμείβεται με την αποζημίωση των στελεχών του Κόμματος, ύψους 800 ευρώ το μήνα. Κατά συνέπεια το σύνολο των αποδοχών του -ως βουλευτή- κατατίθεται στο ταμείο της Κεντρικής Επιτροπής, σύμφωνα με το καταστατικό του ΚΚΕ», επισημαίνει το ΚΚΕ και προσθέτει:

«Επίσης, το γεγονός ότι το ύψος των βουλευτικών αποδοχών του Δ. Κουτσούμπα εμφανίζεται αυξημένο σε σχέση με άλλων πολιτικών αρχηγών, οφείλεται στο ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ δηλώνουν στο "Πόθεν Έσχες" όλες τις αποδοχές που εισπράττουν με την ιδιότητα του βουλευτή (αποζημίωση, επιδόματα) κ.λπ. -φορολογητέες και μη- κάτι το οποίο είναι ο πολιτικά και νομικά ενδεδειγμένος τρόπος δήλωσης "Πόθεν Έσχες"».

Προσθέτει, επίσης, ότι «η επανάληψη αυτού του φαινομένου, δηλαδή του διαφορετικού τρόπου δήλωσης των εισοδημάτων των βουλευτών, γεννά εύλογα ερωτηματικά, γι' αυτό και η αρμόδια επιτροπή της βουλής θα πρέπει να ρυθμίσει το ζήτημα αυτό, έτσι ώστε να αποτυπώνονται ενιαία όλες οι αποδοχές των βουλευτών και των πολιτικών αρχηγών».