Στην αντεπίθεση κατά της Ραχήλ Μακρή δικαστές και εισαγγελείς – «Για τους συκοφάντες θα ακολουθούνται οι νόμιμες διαδικασίες»

Στην αντεπίθεση κατά της Ραχήλ Μακρή δικαστές και εισαγγελείς – «Για τους συκοφάντες θα ακολουθούνται οι νόμιμες διαδικασίες»

Τι δήλωσε η Ραχήλ Μακρή, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Με μια οργισμένη ανακοίνωση αντέδρασε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) σε δηλώσεις που έκανε η Ραχήλ Μακρή «ότι δήθεν η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών την απέβαλε από μέλος της».

Υπενθυμίζεται ότι η Ραχήλ Μακρή, σε παρέμβασή της στον Ionian FM, είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η Ένωση Ευρωπαίων Δικαστών έδιωξε την Ελληνική Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων από τους κόλπους της, με την αιτιολογία ότι οι Έλληνες δικαστές εκτελούν πολιτικές εντολές, δεν υπηρετούν το Δίκαιο και ότι στην Ελλάδα έχει καταλυθεί το κράτος Δικαίου».

Σχολιάζοντας τις παραπάνω δηλώσεις, η ΕΔΕ κάνει λόγο για συκοφαντικές αναφορές, μιλά για ευθύνες των ΜΜΕ, ενώ τονίζει πως «για τους συκοφάντες θα ακολουθούνται οι νόμιμες διαδικασίες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΔΕ:

Για τις συκοφαντικές αναφορές περί αποπομπής της ΕΔΕ από την Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών - Οι ευθύνες των ΜΜΕ

Την περασμένη εβδομάδα σε ραδιοφωνικό σταθμό η πρώην βουλευτής Ραχήλ Μακρή διέδωσε έναν συκοφαντικό ισχυρισμό για την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ότι δήθεν η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών την απέβαλε από μέλος της. Ο πρωτάκουστος αυτός ισχυρισμός αναπαρήχθη από Μέσα Ενημέρωσης και από πολιτικούς χωρίς καμία προηγούμενη διασταύρωση. Ο ραδιοφωνικός σταθμός που δόθηκε η συνέντευξη έχει ήδη ανασκευάσει την «είδηση». Αφορμή προφανώς έδωσε το από 28 Μαΐου ομόφωνο Ψήφισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών που εκδόθηκε μετά από αίτημα της Ένωσής μας και αφορούσε στον αποκλεισμό μας από τις Νομοπαρασκευαστικές Επιτροπές του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Για το Ψήφισμα αυτό η Ένωσή μας εξέδωσε Δελτίο Τύπου στις 1-6-2021 (αναρτημένο στην ηλεκτρονική σελίδα μας www.ende.gr) με αναφορές στις τεράστιες ευθύνες του Υπουργείου Δικαιοσύνης όπως καταλογίζονται από τους Ευρωπαίους Δικαστές. Πλήρης διαστρέβλωση του περιεχομένου του Ψηφίσματος από τα Μέσα Ενημέρωσης, που αρκούνται να κατασκευάζουν «ειδήσεις» χωρίς την τήρηση καμίας δεοντολογίας! Η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών τιμά την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και για το λόγο αυτό ανέθεσε στην Ένωσή μας την διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης του 2023 στην Αθήνα. Για τους συκοφάντες θα ακολουθούνται οι νόμιμες διαδικασίες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...