Την άρση ασυλίας του ζήτησε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος

Την άρση ασυλίας του ζήτησε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος

Ζητείται μετά από μήνυση για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων και συκοφαντική δυσφήμιση

Την άρση της ασυλίας του προκειμένου να αντιμετωπίσει ενώπιον της δικαιοσύνης «μια γελοία καταγγελία και μια κακόβουλη επίθεση», ζήτησε ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος, απευθυνόμενος στην εθνική αντιπροσωπεία.

Η Ολομέλεια καλείται να λάβει σήμερα απόφαση επί αιτήσεως άρσης ασυλίας του Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας έχει προτείνει ομόφωνα την άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, η οποία ζητείται μετά από μήνυση για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων και συκοφαντική δυσφήμιση. Η μηνύτρια ήταν γραμματέας πολιτικού προσώπου, όπως είπε ο προεδρεύων, Χαράλαμπος Αθανασίου.

«Πριν από κάποια χρόνια, κυρία η οποία διορίστηκε γραμματέας υφυπουργού, υπουργείου υψίστης συμβολικής σημασίας, θεώρησε σκόπιμο, παράλληλα με αυτό, να διατηρεί ένα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ημίγυμνες φωτογραφίες της. Το ημίγυμνος, ημίγυμνη, ημίγυμνο, είναι ένα επίθετο της ελληνικής γλώσσας το οποίο αν ανοίξει οποιοσδήποτε ένα ελληνικό λεξικό, θα δει ότι σημαίνει ότι κάποιος είναι σχεδόν γυμνός», είπε ο κ. Μπογδάνος και εξήγησε ότι την ίδια εποχή ήταν ιδιοκτήτης της εταιρείας στην οποία ανήκε το ενημερωτικό site, meaculpa.gr.

«Το συγκεκριμένο site αναπαρήγαγε ένα δημοσίευμα, το οποίο έπαιξε σε πλειάδα άλλων site με τίτλο "η ημίγυμνη νέα γραμματέας" του συγκεκριμένου υπουργού. Ως εκ τούτου, η κυρία μήνυσε μια σειρά από ενημερωτικά sites. Ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου site ήμουν εγώ», ανέφερε ο βουλευτής και πρόσθεσε ότι η μηνύτρια κατέθεσε τη μήνυση πέντε ημέρες πριν τις εκλογές, με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων, και συνεπώς σήμερα κρίνεται η αίτηση άρσης ασυλίας του διότι ο Κανονισμός είναι σαφής πως εφόσον η μήνυση έγινε πριν εκλεγεί κάποιος βουλευτής, η Επιτροπή Δεοντολογίας είναι υποχρεωμένη να ζητήσει την άρση ασυλίας.

«Παρά το γεγονός ότι μια σχετική μήνυση έχει περάσει από το γραφείο της κυρίας εισαγγελέως, έχει πάει στο αρχείο χαρακτηρισμένη οριακά ως αστεία, σήμερα ζητώ να ψηφίσετε υπέρ της άρσης ασυλίας μου. Λυπάμαι που ταλαιπωρηθήκαμε και βρισκόμαστε εδώ εξαιτίας, ξερά, μιας πολιτικής σκοπιμότητας», τόνισε ο κ. Μπογδάνος και ζήτησε από τους βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ της άρσης ασυλίας του, ώστε να του δώσουν την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν αυτή τη γελοία κατηγορία ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης, να καταπέσει η κατηγορία, και στη συνέχεια να ασκήσει και εκείνος τα μέσα που του δίνει ο νόμος ώστε να αποζημιωθεί γι' αυτήν την ταλαιπωρία και την απόπειρα συκοφάντησης και διασυρμού του.