Σκυλακάκης: Το γενικό lockdown δεν είναι στο τραπέζι

Σκυλακάκης: Το γενικό lockdown δεν είναι στο τραπέζι

«Πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα της πανδημίας με τον εμβολιασμό»

«Τα έσοδα είναι πολύ σημαντικά φέτος γιατί είναι μια χρονιά που έχει τραυματιστεί ο προϋπολογισμός λόγω κορονοϊού», τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, τονίζοντας πως  «η καλή πορεία των εσόδων είναι η βάση για τα επόμενα χρόνια που θα ξεπεραστεί η πανδημία».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 για την πανδημία είπε ότι «μέτρα που να πλήττουν την οικονομία δεν πρέπει να γίνουν». «Πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα της πανδημίας με τον εμβολιασμό» και έκανε έκκληση προς όλους να εμβολιαστούν.

«Δεν θα πάρουμε γενικευμένα περιοριστικά μέτρα που θα πλήξουν την οικονομία. Δεν είναι στο τραπέζι το γενικό lockdown» υπογράμμισε ο κ. Σκυλακάκης.

Για το Ταμείο Ανάκαμψης ο κ. Σκυλακάκης τόνισε για να μπορεί κάποιος να πάρει χρήματα από το πρόγραμμα των δανείων πρέπει να έχει χρήματα για να επενδύσεις. «Δεν μπορεί να σε επιδοτήσει το κράτος για να επενδύσεις», τόνισε και πρόσθεσε ότι «απαγορεύεται το κεφάλαιο κίνησης από το Ταμείο Ανάκαμψης», δίνονται χρήματα μόνο για επενδύσεις

Παράλληλα, σημείωσε ότι «τα κέρδη φορολογούνται πολύ χαμηλά. Αυτός που έχει την δυνατότητα να επενδύσει, αν μας το αποδείξει, θα έχει αφθονία κρατικής χρηματοδότησης».

Για τις πάγιες δαπάνες είπε ότι αυτή την εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα, ενώ για τα ενοίκια είπε «οι φορολογικές δηλώσεις τελειώνουν τον Αύγουστο και υπάρχει ο χρόνος για να γίνουν οι διορθώσεις στα ενοίκια».