Ερντογάν: Δύο κράτη στην Κύπρο – Δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε άλλα 50 χρόνια

Ερντογάν: Δύο κράτη στην Κύπρο – Δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε άλλα 50 χρόνια

Προκλητικός ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά κρύβεται πίσω από τα Ηνωμένα Έθνη

«Υποστηρίζουμε πλήρως τις προτάσεις που κατέθεσε ο Ερσίν Τατάρ στη Γενεύη. Στο νησί υπάρχουν δύο κράτη και δύο λαοί», δήλωσε από το βήμα της λεγόμενης «Βουλής» του ψευδοκράτους, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, o οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην κατεχόμενη Κύπρο, αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, ισχυριζόμενος ότι εδώ και 50 χρόνια συνεχίζονται οι επαφές για την επίλυση του Κυπριακού αλλά οι Ελληνοκύπριοι δεν βλέπουν ισότιμα τους Τουρκοκύπριους. Γι' αυτό και οι συνομιλίες, ανέφερε, δεν οδήγησαν πουθενά. Αυτό το σκεπτικό δεν άλλαξε ποτέ, είπε, «και είδαμε ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά δεν θέλει συνέταιρο κράτος, γι' αυτό και κρύβονται πίσω από τις παραμέτρους των Ηνωμένων Εθνών».

«Δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε άλλα πενήντα χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ισχυριζόμενος ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά εξακολουθεί να αγνοεί τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, ιδίως στις θαλάσσιες ζώνες της Κύπρου. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρθηκε και στις απόψεις πολιτικών κύκλων στην Ουάσιγκτον, λέγοντας ότι γνωρίζει ότι είναι ενοχλημένοι, αλλά προσέθεσε ότι αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα και πως οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά και θα ακολουθήσουν.

«Γνωρίζουμε ότι κάποιοι επιχειρούν να ανακατεύουν κάποια πράγματα, αλλά τους παρακολουθούμε στενά», είπε χαρακτηριστικά, ζητώντας από όλες τις πλευρές να εστιάσουν στις πραγματικότητες, ενώ προανήγγειλε περισσότερα πράγματα κατά τη διάρκεια της αυριανής μέρας. Αναφέρθηκε στην πρότασή του για διεξαγωγή διεθνούς συνόδου με συμμετοχή του ψευδοκράτους για να συζητηθούν τα ζητήματα της Ανατολικής Μεσογείου, κάτι που, όπως είπε, απορρίπτουν οι Ελληνοκύπριοι.

«Η προεδρία της "ΤΔΒΚ" δεν έχει καλό κτίριο, το ίδιο και η "βουλή" και δεν τους αξίζει κάτι τέτοιο. Σύντομα θα ξεκινήσουμε για να χτιστεί το "προεδρικό" παλάτι», σημείωσε αναγγέλλοντας νέα έργα υποδομής και επενδύσεις, ιδίως με επίκεντρο τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ. «Η ύπαρξη και η ενότητα της "ΤΔΒΚ" είναι πάνω από οποιεσδήποτε πολιτικές σκοπιμότητες. Δεν θα επιτρέψουμε σε συγκεκριμένους κύκλους να στοχεύσουν στην ενότητα και την αλληλεγγύη αυτής της λίμνης αδελφότητας», ανέφερε αναφορικά με τους λεγόμενους «βουλευτές» που επέλεξαν να μποϊκοτάρουν τη σημερινή του ομιλία. Εκανε λόγο για «κράτος» των Τ/κ που στέκεται στα δικά του πόδια.

Ανέφερε επίσης, ότι η υπόθεση της Κύπρου είναι μια πολιτική υπόθεση που αφορά ολόκληρο το τουρκικό έθνος. «Η υπόθεση της Κύπρου ανήκει στους μάρτυρες και τους βετεράνους μας», ανέφερε ο Ερντογάν, λέγοντας ότι πρόκειται για μια μεγάλη υπόθεση που γράφτηκε το 1974, τονίζοντας ότι διακηρύσσεται αιώνια αδελφοσύνη με τους Τουρκοκύπριους.

3
σχόλια
  1. avatar Αρίστος

    Πράγματι κουράστηκαν να περιμένουν 50 χρόνια λυπηθείτε τους. Αλήθεια είναι αξιολύπητοι, γιατί είναι τριτοκοσμικοί με τη θέλησή τους.

  2. avatar ΄Ενας αφελής

    Ο λύκος ασχημονεί πάνω στο πτώμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ η διεθνής κοινότητα εύχεται απλά μια δίκαια λύση.

  3. avatar Α.Τ

    Κουράστηκαν οι τούρκοι να περιμένουν 50 χρόνια για την προσάρτηση της κατεχόμενης Κύπρου. Έχουν δίκαιο οι άνθρωποι έχουν κι'άλλες δουλειές να τελειώσουν, εξάλλου τι περιφερειακή δύναμη την έχουν χρήσει οι προστάτες της, με το αζημίωτο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...