Θεοχάρης: «Ναι» στα τοπικά lockdown όταν η κατάσταση τα επιβάλλει

Θεοχάρης: «Ναι» στα τοπικά lockdown όταν η κατάσταση τα επιβάλλει

«Η ευθύνη είναι στις τοπικές κοινωνίες»

Για τη ραγδαία επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης της στη χώρα και το πόσο επηρεάζει τον τουρισμό μίλησε στην ΕΡΤ ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

«Εάν μια κατάσταση τείνει να χάσει τον έλεγχο, προφανώς και πρέπει να συναινέσουμε σε οποιαδήποτε τοπικά lockdown. Δεν είναι ευχάριστα. Δεν τα θέλουμε. Η ευθύνη είναι στις τοπικές κοινωνίες. Δεν μπορώ να τα αποφύγω όταν η κατάσταση τα επιβάλλει».

Αυτό το λαμβάνουν υπόψη όλες οι τουριστικές αγορές. Η ευθύνη μας, απέναντι στη ζωή μας, πρώτα από όλα αλλά και στον τουρισμό μας, είναι να τηρούμε τα μέτρα. Να εμβολιαστούμε όλοι ώστε και αυτό το κύμα της μετάλλαξης Δέλτα να περάσει, χωρίς να δημιουργήσει προβλήματα στη χώρα μας».

Aπαντώντας σε ερώτηση για το αν θα πιάσουμε φέτος του στόχους που έχουμε θέσει στον τουρισμό ο κ. Θεοχάρης απάντησε: «Οι οικονομικοί στόχοι φέτος είναι σε δεύτερη μοίρα. Πρώτα από όλα είναι η υγεία και η διασφάλιση της εικόνας της χώρας μας ως ένας ασφαλής προορισμός. Ως τώρα αυτό είναι ένα στοίχημα το οποίο κερδίζουμε. Δεν εφησυχάζουμε. Παρακολουθούμε την κατάσταση στα σύνορά μας».

«Δεν έχουμε πολλά εισαγόμενα κρούσματα” καθώς “τα περισσότερα κρούσματα οφείλονται στις εσωτερικές μετακινήσεις και στα κορονοπάρτι που γίνονται σε διάφορες περιοχές».