Παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς

Παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς

Με πλειοψηφία 178 υπέρ έναντι 86 κατά - Δύο διαρροές από τις Κ.Ο. της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ

Στο Ειδικό Δικαστήριο με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος παραπέμπεται ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

Από τους 277 παρόντες βουλευτές, υπέρ της παραπομπής του πρώην υπουργού ψήφισαν 178 βουλευτές, από τους 180 συνολικά παρόντες των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, που στήριξαν την πρόταση παραπομπής του. Κατά της πρότασης ψήφισαν 86 βουλευτές, ενώ υπήρξαν 12 "παρών", 23 αποχές και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο.

Είχαν αποχωρήσει από τη διαδικασία συζήτησης στην Ολομέλεια και δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία οι 10 βουλευτές της Ελληνικής Λύσης και οι 9 βουλευτές του ΜέΡΑ25. Με βάση σχετική πρόβλεψη του Κανονισμού της Βουλής δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς, ως το πρόσωπο κατά του οποίου στράφηκε η πρόταση άσκησης δίωξης. Τέλος, απουσίασαν από την ψηφοφορία τρεις βουλευτές του ΚΚΕ.

Μετά την παραπάνω απόφαση της Βουλής, το σώμα θα προχωρήσει στην κλήρωση των τακτικών και αναπληρωματικών μελών του Ειδικού Δικαστηρίου, του Δικαστικού Συμβουλίου και της εισαγγελικής αρχής, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και το νόμο περί ευθύνης Υπουργών.