Σκυλακάκης: Έρχεται έκρηξη των επενδύσεων μέσα στα επόμενα χρόνια στη χώρα μας

Σκυλακάκης: Έρχεται έκρηξη των επενδύσεων μέσα στα επόμενα χρόνια στη χώρα μας

Ζήτησε από τους ξενοδόχους να ρίξουν το βάρος και στο εργατικό δυναμικό, αφού θα διατεθούν σύντομα 1,5 δισ. ευρώ για την κατάρτιση των υπαλλήλων

Για «έκρηξη επενδύσεων και αλματώδη ανάπτυξη» τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα κάνει λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης.

Μιλώντας από το βήμα της εκδήλωσης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του υπουργείου Τουρισμού, με θέμα: την «Επόμενη μέρα του ελληνικού ξενοδοχείου, αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά μέσα» το μέλος της κυβέρνησης αναφέρθηκε ενδελεχώς στα χρηματοδοτικά προγράμματα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης, που θα δώσουν μεγάλη ώθηση και στην βιομηχανία του τουρισμού.

«Υπάρχει αφθονία χώρου γι’ αυτόν που θα θελήσει να επενδύσει στον τουριστική βιομηχανία, καθώς συνολικά θα κινητοποιηθούν 30 δισ. ευρώ για το λόγο αυτό» τόνισε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στους ξενοδόχους, προσθέτοντας ότι «προϋπόθεση για την μόχλευση και αξιοποίηση αυτών των χρημάτων θα είναι τα ίδια κεφάλαια να ανέρχονται στο 20%, ενώ το επιπλέον 30% θα το προσφέρει τράπεζα ή οργανισμός επενδύσεων κεφαλαίων ως δάνειο. Όσον αφορά το προσφερόμενο επιτόκιο θα είναι κοντά στο 0,2 - 0,3% περίπου, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθούν οι επιλέξιμες επενδύσεις».

Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός ζήτησε από τους επιχειρηματίες του τουρισμού να επενδύσουν και στο εργατικό δυναμικό, αφού «αυτό θα είναι και το συγκριτικό πλεονέκτημα των επιχειρήσεων την επόμενη μέρα της τουριστικής βιομηχανίας. Τα κονδύλια για κατάρτιση θα ανέλθουν σε 1,5 δισ. ευρώ».