Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης: Όχι σε μέτρα με δυσκολία ελέγχου – Τι λέει για τη χρήση μάσκας

Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης: Όχι σε μέτρα με δυσκολία ελέγχου – Τι λέει για τη χρήση μάσκας

Τι θα γίνει με τα self tests

Δε θέλουμε να θέτουμε μέτρα με δυσκολία εφαρμογής που στο τέλος θα απαξιώνονται τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης.

«Η απόφαση για τις περισσότερες προϋποθέσεις που τέθηκαν πριν λίγες μέρες σχετικά με τα νησιά είχε να κάνει με σύσταση της επιτροπής ειδικών για την εκτίμηση του επιδημιολογικού κινδύνου που στηρίζεται σε δυο παράγοντες: τον αυξημένο προσδοκώμενο αριθμό τουριστών κι επισκεπτών στα νησιά και την υγειονομική επάρκεια του κάθε μέρους. Αντιλαμβάνεστε ότι στην ηπειρωτική Ελλάδα οι υγειονομικές συνθήκες, δομές και προϋποθέσεις είναι επαρκέστερες σε σχέση με νησιά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει πλήρες υγειονομικό σχέδιο και για την κάλυψη των νησιών για αυτό και υπάρχει και εκτεταμένο δίκτυο επιδημιολογικής παρατήρησης» ανέφερε ο κ. Κοντογεώργης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Πρόσθεσε ότι για τις μετακινήσεις με ΙΧ υπάρχει και δυσκολία ελέγχου. «Επομένως δεν θέλουμε να θέτουμε σε εφαρμογή και μέτρα που θα έχουν μια δυσκολία στον έλεγχό τους και στο τέλος να απαξιώνονται».

Για το ενδεχόμενο καθολικής χρήσης της μάσκας ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους θύμισε ότι τώρα προβλέπεται να χρησιμοποιείται αποκλειστικά σε κλειστούς χώρους και σε ανοιχτούς όπου παρατηρούνται συνθήκες συνάθροισης.

«Δεν αφορά η χρήση της μάσκας και δεν νομίζω ότι θα αλλάξει αυτό τους ανθρώπους που απλά μπορεί να περπατάνε στον δρόμο ειδικά υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες λόγω και της ζέστης που υπάρχει».

Τέλος, υπογράμμισε τη σημασία της διεξαγωγής self test από τους 18-30 κατά την επιστροφή τους από τις διακοπές κι υπενθύμισε ότι αυτό τον μήνα δικαιούνται 4 τεμάχια δωρεάν που μπορούν να τα παραλάβουν έως τις 10 Ιουλίου.