Πελώνη: Όσοι δεν εμβολιαστούν θα έχουν περιορισμούς, δεν διχάζουμε τους πολίτες

Πελώνη: Όσοι δεν εμβολιαστούν θα έχουν περιορισμούς, δεν διχάζουμε τους πολίτες

Τι είπε για το εμβολιαστικό πρόγραμμα

Το μήνυμα ότι οι ανεμβολίαστοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με περισσότερους περιορισμούς από όσους έχουν εμβολιαστεί έστειλε το πρωί της Τρίτης (06/07) η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κ. Πελώνη αναφέρθηκε στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, τονίζοντας ότι βρισκόμαστε σε μια νέα φάση και πρέπει να πείσουμε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν, καθώς υπάρχει η συγκυρία με τη μετάλλαξη Δέλτα και παράλληλα βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες μια αύξηση των κρουσμάτων.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε παράλληλα κατηγορίες περί αλληλοσυγκρουόμενων οδηγιών και μέτρων, λέγοντας ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται μετά από τος εισηγήσεις των επιστημόνων που με τη σειρά τους αξιολογούν όλα τα δεδομένα, τα οποία όμως αλλάζουν συνεχώς και για τον λόγο αυτό υπάρχουν ενίοτε και διαφορετικές οδηγίες.

Πελώνη: Το εμβολιαστικό πρόγραμμα πάει καλά αλλά θα μπορούσε να πάει καλύτερα

Σχετικά με το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας, η κ. Πελώνη υπογράμμισε επίσης, ότι πάει καλά, αλλά όπως εξήγησε, θα μπορούσε να πάει ακόμα καλύτερα και διαμήνυσε πως θεωρεί αδιανόητο το να μην εμβολιαστεί κανείς, από τη στιγμή που το εμβόλιο είναι δωρεάν και εύκολα προσβάσιμο.

Εστιάζοντας μάλιστα στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για τα μέτρα που αφορούν τους ανεμβολίαστους η κυβερνητική εκπρόσωπος επεσήμανε «δεν κουνάμε το δάχτυλο σε κανέναν, αλλά αυτό που προέχει σε περιόδους πανδημίας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας».

Η κ. Πελώνη, ανέφερε επίσης ότι ο εμβολιασμός είναι μια πράξη αυτοπροστασίας, αλλά παράλληλα και κοινωνικής ευθύνης και συμπλήρωσε ότι μέσα στο καλοκαίρι, το ποσοστό των εμβολιασμένων ενηλίκων θα πρέπει να ξεπεράσει το 70%.

Στη συνέχεια κι αναφερόμενη στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, τόνισε ότι «δε μιλάμε την ίδια γλώσσα με τον ΣΥΡΙΖΑ» και αναφέρθηκε στις δηλώσεις Τσίπρα που έκανε λόγο για «εμπόριο ελπίδας όταν ήρθαν τα εμβόλια στην Ελλάδα» και στον κ. Πολάκη για τον οποίο είπε ότι είναι από τους αντιπροσώπους των αντιεμβολιαστών.

Καταλήγοντας, η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε κατηγορηματικά «δεν διχάζουμε τους πολίτες» τους «καλούμε σε εμβολιασμό» και υπογράμμισε ότι όσοι δεν εμβολιαστούν θα έχουν περισσότερους περιορισμούς.