Νέο προκλητικό κρεσέντο Ακάρ: Να μην εξοπλίζεται η Ελλάδα – Τι είπε για το καλοκαιρινό μορατόριουμ

Νέο προκλητικό κρεσέντο Ακάρ: Να μην εξοπλίζεται η Ελλάδα – Τι είπε για το καλοκαιρινό μορατόριουμ

«Είμαστε υπέρ του να μοιραστούμε τον πλούτο μεταξύ των χωρών μας»

Συνεχίζει τη ρητορική προκλήσεων η Τουρκία, με τον υπουργό Άμυνας της χώρας Χουλουσί Ακάρ, να καταλογίζει στην Ελλάδα προβοκατόρικες ενέργειες και να υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να εξοπλίζεται.

«Δεν έχουμε βλέψεις, νομικά, για τη γη οποιουδήποτε. Ωστόσο, είμαστε αποφασισμένοι, και ικανοί να προστατεύσουμε τα δικαιώματα, και τα συμφέροντα της Γαλάζιας Πατρίδας μας συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου», ανέφερε ο τούρκος υπουργός Άμυνας, όπως μετέδωσε ο ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης.

Παράλληλα, ο Χουλουσί Ακάρ ανέφερε πως η Ελλάδα δεν πρέπει να εξοπλίζεται, χαρακτηρίζοντας αυτό ως μάταιο.

«Κάποιες φορές ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις προβοκατόρικες ενέργειες των ελλήνων ομολόγων μας. Για παράδειγμα; Υπάρχει η Συμφωνία των Αθηνών που συνάψαμε αμοιβαία το 1988. Σε αυτό το πλαίσιο, βλέπουμε ότι παρόλο που υπάρχει συμφωνία για μορατόριουμ και για μη διεξαγωγή δραστηριοτήτων όπως ασκήσεις μεταξύ 15 Ιουνίου και 15 Σεπτεμβρίου και στις εθνικές μας εορτές, αυτό δεν τηρείται», είπε.

Ο Ακάρ πρόσθεσε ακόμη πως «η μεγαλύτερη ζημιά στις μάταιες προσπάθειες του έλληνα γείτονά μας θα είναι για τον ελληνικό λαό. Οι πόροι του ελληνικού λαού δεν πρέπει να χαθούν».

Συνέχισε λέγοντας ότι «είμαστε υπέρ του να μοιραστούμε τον πλούτο αυτής της περιοχής μεταξύ των χωρών μας, με δίκαιο τρόπο και στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, και να οικοδομήσουμε μαζί ένα ειρηνικό μέλλον».

Παρακαλούμε περιμένετε ...