Ερντογάν: Συμμερίζομαι την άποψη του κ. Μητσοτάκη να κυριαρχήσει η ειρήνη

Ερντογάν: Συμμερίζομαι την άποψη του κ. Μητσοτάκη να κυριαρχήσει η ειρήνη

Την ανάγκη για απευθείας διάλογο με την Ελλάδα επισήμανε ο Τούρκος πρόεδρος

Χαμηλούς τόνους συνέχισε να κρατάει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συνάντηση τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως συμφωνεί με την άποψη του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αποφυγή εντάσεων στο Αιγαίο και σε άλλες περιοχές και την κυριαρχία της ειρήνης.

Ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ αναφέρθηκε στις συνομιλίες που είχε με τον Έλληνα ηγέτη.

«Συμμερίζομαι την άποψη του κ. Μητσοτάκη ότι θα πρέπει τόσο στο Αιγαίο, όσο και σε άλλες περιοχές, να κυριαρχήσει η ειρήνη και να αποφύγουμε κάθε ένταση», ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στη συνέχεια ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε: «Δεν θα πρέπει οι συνομιλίες μας να γίνονται μέσω τρίτων. Θα πρέπει να υπάρχει μεταξύ μας απευθείας διάλογος (με τον Κυριάκο Μητσοτάκη) και όταν υπάρχουν θέματα που μας απασχολούν, τότε θα πρέπει να τα γνωρίζουν οι επιτροπές εμπειρογνωμόνων ώστε να διερευνούν για ενδεχόμενες λύσεις».

Μεταξύ άλλων ο Ερντογάν ανέφερε: «Θα πρέπει όταν έχουμε ένα θέμα να έρχεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Θα πρέπει να καθαρίσουμε το τραπέζι, το οποίο δεν πρέπει να είναι τραπέζι προβλημάτων αλλά τραπέζι λύσεων».

Παρακαλούμε περιμένετε ...