Γεραπετρίτης: Με το νομοσχέδιο βάζουμε μια τάξη σε ένα άναρχο εργασιακό τοπίο

Γεραπετρίτης: Με το νομοσχέδιο βάζουμε μια τάξη σε ένα άναρχο εργασιακό τοπίο

«Στο 90% αποτελείται από αδιαμφισβήτητες εγγυήσεις υπέρ των εργαζομένων»

«Ξεκινάμε από το δεδομένο ότι υπάρχει μία απόλυτη προστασία σε ό,τι αφορά την ελευθερία της έκφρασης», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, κληθείς να σχολιάσει αρχικά τα σχετικά με το Συνέδριο περί γονιμότητας, στην εκπομπή «Από τις Έξι» της ΕΡΤ1.

«Είναι αυτονόητο ότι σε μία δημοκρατική φιλελεύθερη κοινωνία μπορεί ο καθένας να εκφράζει τις απόψεις του χωρίς περιορισμό και χωρίς να υπάρχει ως προς αυτό καμία αντίδραση. Από την άλλη πλευρά, όταν αυτό κινείται στη δημόσια σφαίρα και περιβάλλεται κι από μία δημόσια περιβολή, αυτό δεν μπορεί να είναι ανεκτό. Είναι αυτονόητο ότι ο τρόπος με τον οποίο κοινοποιήθηκε η προβολή του Συνεδρίου ήταν εντελώς έξω από τα όρια τα οποία επιτρέπονται και γι αυτό το λόγο ορθώς απεσύρθη το Συνέδριο και δεν θα έχουμε αυτού του τύπου τις συζητήσεις».

Ο κ. Γεραπετρίτης διευκρίνισε πως «το περιεχόμενο κάθε Συνεδρίου διαμορφώνεται δυναμικά δεν είναι εξαρχής το πρόγραμμα διαμορφωμένο οπότε συν τω χρόνω όταν βλέπει ο κάθε συμμετέχων ποιος είναι ο προσανατολισμός, ποιοι είναι οι συμμετέχοντες και ποια είναι η θεματολογία, τότε αντιδρά στα ερεθίσματα αυτά. «Καταλαβαίνετε ότι όταν κάποιος δηλώνει συμμετοχή σε ένα συνέδριο ή όταν κάποιος δίνει αιγίδα δεν μπορεί να γνωρίζει το ακριβές περιεχόμενο. Όταν αυτό καθίσταται δημόσιο κτήμα τότε αντιδρά και μπορεί βεβαίως να αποσύρει τη συμμετοχή του και ορθώς έπραξαν εκείνοι οι οποίοι αποφάσισαν να αποσυρθούν με αποτέλεσμα τελικώς την ακύρωση του Συνεδρίου», είπε.

Ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε ωστόσο ότι «το ζήτημα της υπογεννητικότητας και το δημογραφικό εν γένει αποτελεί ένα τεράστιο πρόβλημα το οποίο δυναμιτίζει και την κοινωνική συνοχή. Είναι κάτι το οποίο για εμάς είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα. Θυμίζω ότι αναβαθμίστηκε εντός του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το υφυπουργείο που αφορά την Οικογένεια. Θα υπάρχει ένα συγκροτημένο Εθνικό Σχέδιο Δράσης το οποίο θα καταπολεμά τις παθογόνες αιτίες, τις ρίζες δηλαδή του προβλήματος και θα ενθαρρύνει τη δυνατότητα να αποκτούν οι άνθρωποι περισσότερα παιδιά. Και να καταπολεμήσουμε βεβαίως και τη γήρανση του πληθυσμού, η οποία αποτελεί ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα για τη χώρα».

Για τα εργασιακά

«Όπως καταλαβαίνετε στον πολιτικό λόγο πάντοτε θα ακούγονται υπερβολές», τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης σε ερώτηση σχετικά με το κλίμα έντασης μέσα στο οποίο συζητείται το νομοσχέδιο για τα εργασιακά. «Στην προκειμένη όμως περίπτωση του εργασιακού νομοσχεδίου αισθάνομαι ότι πραγματικά έχουμε ξεφύγει από το μέτρο».

Επεσήμανε μάλιστα αναλυτικά ότι στη σημερινή κατάσταση την οποία εκ των πραγμάτων δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει «έχουμε απλήρωτες υπερωρίες, υποδηλωμένη εργασία, εργοδοτικούς καταναγκασμούς, έχουμε μεγάλες υπερβολές σε ό,τι αφορά τις συνδικαλιστικές καταχρήσεις». Η κυβέρνηση, όπως είπε, φέρνει ένα νομοσχέδιο «το οποίο στο 90%, δε θα πω στο 99%, αποτελεί αδιαμφισβήτητες εγγυήσεις υπέρ των εργαζομένων. Ποιες είναι οι εγγυήσεις αυτές: έχουμε πρώτα απ' όλα εργοδοτικό έλεγχο. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ψηφιακή κάρτα εργασίας έτσι ώστε να μπορεί να ελέγχεται η εργασία. Να μη μπορεί πλέον δηλαδή ο εργοδότης να καταναγκάζει υποδηλωμένα τον εργαζόμενο να δουλεύει. 'Αρα αυτό θα ελέγχεται σε πραγματικό χρόνο μέσω της Εργάνης για να μην έχουμε τέτοιου τύπου φαινόμενα». Πρόσθεσε ότι θα γίνεται ενισχυμένος έλεγχος και από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας το οποίο αποκτά αυτοδυναμία έτσι ώστε να μπορεί να ασκεί τη δική του πολιτική.

Συνεχίζοντας επεσήμανε πως «έχουμε κατοχύρωση δικαιωμάτων εργαζομένων. Ποιος αλήθεια διαφωνεί στο να έχουμε άδεια πατρότητας που δεν είχαμε ποτέ, προστασία από απόλυση του νέου πατέρα; Ποιος αμφιβάλλει ότι είναι σωστό να εξομοιώνονται οι εργατοτεχνίτες με τους κοινούς εργαζομένους που δεν προστατεύονταν ποτέ; Ή επίσης τα παιδιά τα οποία δούλευαν στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες ή οι φροντιστές; Ποιος αμφιβάλλει ότι είναι ένα πολύ σπουδαίο δικαίωμα του πολίτη, του εργαζόμενου, όταν δεν εργάζεται να μπορεί να αποσυνδέεται από την εργασία του; Που είναι το πιο βασικό στοιχείο αλλοτρίωσης. Εγώ όταν δεν εργάζομαι δεν θέλω να είμαι διαθέσιμος μέσω του τηλεφώνου ή μέσω του e mail. Για πρώτη φορά κατοχυρώνεται αυτό. Έχουμε προστασία από τη βία και την παρενόχληση. Εισάγεται καθυστερημένα η Σύμβαση του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, που προστατεύει από κάθε μορφή εργοδοτικής βίας. Αλήθεια, υπάρχει κάποιος που διαφωνεί σ' αυτό», διερωτήθηκε ο κ. Γεραπετρίτης.

Υπογράμμισε τη σημασία της ενίσχυσης και της αυτοδυναμίας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας που καθίσταται εντελώς ανεξάρτητο ώστε να χαράσσει την πολιτική των ελέγχων. «Δεν λογοδοτεί στην κυβέρνηση και δεν θα μπορεί να υπάρχει κανενός είδους πελατειακή συναλλαγή, θα λειτουργούν όλα τα μέλη ως αδιάφθοροι, θα βρίσκονται μέσα στην καρδιά της εργασίας και για πρώτη φορά με ηλεκτρονικά μέσα, σε πραγματικό χρόνο ελέγχονται όλες οι εργοδοτικές καταχρήσεις».

Περνώντας στα δύο ζητήματα που έχουν προκαλέσει την ένταση είπε: «το πρώτο έχει να κάνει με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και το δεύτερο με το συνδικαλισμό».

Αναφορικά με το δεύτερο ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε πως «υπάρχει συνήθως μία συνδικαλιστική μειοψηφία η οποία καθορίζει τις τύχες του συνόλου του σώματος των εργαζομένων. Διαφωνούμε πραγματικά με το να υπάρχει μητρώο στο οποίο να εγγράφονται οι συνδικαλιστικοί φορείς έτσι ώστε να μη λειτουργούν άναρχα ή με το δίνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας έτσι ώστε να μη λαμβάνονται οι αποφάσεις από μία ελάχιστη μειοψηφία αλλά να υπάρχει ευρεία αντιπροσώπευση στις αποφάσεις;». Πρόσθεσε ακόμη ότι σε όσα καινούργια εισάγονται είναι να μην υπάρχει και η δυνατότητα να επαναπροκηρυχθεί μία απεργία η οποία έχει κηρυχθεί παράνομη καθώς και ότι εισάγεται ένας όρος ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας στις υπηρεσίες γενικού συμφέροντος π.χ. στις μεταφορές. Κατά τη συνήθη φορά των πραγμάτων, το ένα τρίτο των εργαζομένων, ώστε να μην έχουμε πλήρη παράλυση της κοινωνίας και της αγοράς επειδή αποφασίζουν να απεργήσουν ένας ελάχιστος αριθμός συνδικαλιστών. «Θα πρέπει να διασφαλίζεται απολύτως και οι κοινωνική συνέχεια όταν δεν υπάρχει μεγάλης κλίμακας απεργία», τόνισε.

Όσον αφορά το θέμα της διευθέτησης του χρόνου είπε ότι «με πρωτοβουλία του εργαζόμενου και μόνο με τη συναίνεσή του είναι δυνατόν να καθορίζεται ένα διαφορετικό πλαίσιο σε ό,τι αφορά το ωράριο της απασχόλησής του. Δεν είναι ο εργοδότης ο οποίος το προτείνει. Είναι ο εργαζόμενος και είναι ο εργαζόμενος επειδή θα θελήσει ενδεχομένως ο ίδιος για λόγους προσωπικούς, οικογενειακούς, για οποιοδήποτε λόγο, να διαμορφώσει ένα διαφορετικό πλαίσιο εργασίας. Δεν επηρεάζεται ούτε ο τρόπος της αμοιβής, όπως εντελώς εσφαλμένα δίδεται προς τα έξω, ούτε επηρεάζεται ο συνολικός χρόνος εργασίας. Ούτως ή άλλως δεν θα μπορέσουμε να παρεκκλίνουμε και από το 8ωρο και από τις 40 ώρες εβδομαδιαίως», τόνισε.

Ως προς τη ρεαλιστική εφαρμογή όσων προβλέπονται ο υπουργός Επικρατείας είπε πως ο εργαζόμενος, είναι αυτό που προτείνει και από την πλευρά του το Κράτος, αναλαμβάνει διά των ανεξάρτητων οργάνων τον πλήρη έλεγχο. «Εμείς αναλαμβάνουμε ότι θα υπάρχει ένας πλήρης ψηφιακός έλεγχος έτσι ώστε ούτε καταναγκασμός να υπάρχει από τον εργοδότη, ούτε να υπάρχει έστω και μία ώρα παραπάνω την οποία ο ίδιος ο εργαζόμενος δεν θα τη θελήσει. Σ' ένα πράγματι άναρχο εργασιακό τοπίο εμείς ερχόμαστε επιτέλους και βάζουμε μία τάξη». Πρόσθεσε μάλιστα ότι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους πρόκειται για ρυθμίσεις που ισχύουν σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη.

Παρακαλούμε περιμένετε ...