Τη Δευτέρα το ραντεβού Μητσοτάκη και Ερντογάν

Τη Δευτέρα το ραντεβού Μητσοτάκη και Ερντογάν

«Το ότι διαφωνούμε δεν σημαίνει ότι δεν συζητάμε», τόνισε η Αριστοτελία Πελώνη

Τετ α τετ με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τη Δευτέρα στις 16.00 (ώρα Βρυξελλών), μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη, στη συνάντηση θα είναι μόνο οι δύο άνδρες και δεν θα συνοδεύεται ο κ. Μητσοτάκης από την ελληνική αντιπροσωπεία.

«Είμαστε υπέρ του εποικοδομητικού διαλόγου πάντα στη βάση του Διεθνούς Δικαίου. Και με πλήρη σεβασμό στις διεθνείς υποχρεώσεις που έχει αναλάβει κάθε χώρα. Διαφορετικές θέσεις με την Τουρκία υπήρχαν και υπάρχουν. Σε πολλά ζητήματα οι θέσεις μας είναι διαμετρικά αντίθετες. Ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να συζητάμε με τη γειτονική χώρα», ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Πελώνη, υπογραμμίζοντας ότι «πάγια θέση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού είναι ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας με τη γειτονική χώρα πρέπει να μείνουν ανοιχτοί».

«Το ότι διαφωνούμε δεν σημαίνει ότι δεν συζητάμε. Η Ελλάδα επαναλαμβάνει με ειλικρίνεια τις πάγιες θέσεις της για όλα τα ζητήματα, σε κάθε ευκαιρία και σε όλα τα επίπεδα. Το ίδιο θα κάνει και τώρα», πρόσθεσε.

2
σχόλια
  1. avatar Θ.Τ

    Η πολιτική της τουρκίας στηρίζεται στη βία και την απάτη, τόσο στο εσωτερικό της όσο στις διεθνείς της σχέσεις.

  2. avatar Α.Τ

    Όταν το ένα μέρος, (τουρκία), δεν σέβεται τους διεθνείς κανόνες,τις διεθνείς συνθήκες και τις αποφάσεις του ΟΗΕ δεν υπάρχει καμία προοπτική συνεννόησης. Η τουρκία θέλει να επιβάλει τις επεκτατικές της απόψεις με τη βία και τη διαπλοκή, όπως κάνει σε όλες τις διεθνείς της σχέσεις.

Παρακαλούμε περιμένετε ...