Άγρια κόντρα στη Βουλή: Ο Τασούλας έκλεισε το μικρόφωνο του Τσίπρα

Άγρια κόντρα στη Βουλή: Ο Τασούλας έκλεισε το μικρόφωνο του Τσίπρα

«Θα λογοδοτήσετε γι’ αυτό που κάνατε σήμερα»

Σφοδρή σύγκρουση είχαν σήμερα, Παρασκευή (11/06) στη Βουλή ο πρόεδρος του Σώματος Κώστας Τασούλας και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θέλησε να πάρει τον λόγο μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης των επίκαιρων ερωτήσεων.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Βουλής αρνήθηκε να του δώσει τον λόγο με το επιχείρημα ότι δεν αυτό δεν προβλέπεται στη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, όπως είναι η συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στο αίτημά του να μιλήσει, με αποτέλεσμα ο κ. Τασούλας να του κλείσει το μικρόφωνο πριν αναπτύξει τα όσα θα έλεγε.

«Θα λογοδοτήσετε γι’ αυτό που κάνατε σήμερα», άρχισε να του φωνάζει ο κ. Τσίπρας, με τον κ. Τασούλα να του απαντάει: «Δεν θα μετατρέψουμε τη Βουλή σε αχρείαστο σκηνικό πολιτικού ακτιβισμού».

«Σας καλώ να σταθείτε στο ύψος σας ως πρόεδρος της Βουλής και όχι ως πρόεδρος που δέχεστε σκονάκια από συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ. Ποιο είναι το άρθρο που δεν μου επιτρέπει να μιλήσω ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας; Να σκεφτείτε καλά πριν επιχειρήσετε να φιμώστε την φωνή της αντιπολίτευσης στο ναό της Δημοκρατίας όπως έχει επιχειρήσει η παράταξή σας τα τελευταία 2 χρόνια να φιμώσει κάθε αντίθετη άποψη», ανταπάντησε ο κ. Τσίπρας, με τον κ. Τασούλα να σημειώνει:

«Το άρθρο του Κανονισμού της Βουλής που μιλάει για τις επίκαιρες ερωτήσεις δεν μιλά για δυνατότητα παρέμβασης πολιτικών αρχηγών. Η ολομέλεια δεν θα γίνει μονόλογος κοινοβουλευτικής ομάδας και επειδή δεν επιτρέπονται μονόλογοι και μονόπρακτα, διακόπτω τη συνεδρίαση και περιμένω πρότασή σας για τροποποίηση του κανονισμού της Βουλής».