ΝΔ κατά της ΕΣΗΕΑ για το εργασιακό νομοσχέδιο

ΝΔ κατά της ΕΣΗΕΑ για το εργασιακό νομοσχέδιο

Η Πειραιώς υποστηρίζει ότι η Ένωση Συντακτών στην ανακοίνωσή διαστρεβλώνει όσα αυτό προβλέπει

Κατά της ΕΣΗΕΑ στρέφεται η Νέα Δημοκρατία, η οποία σε ανακοίνωσή της επιτίθεται στην Ένωση Συντακτών, για το ότι στην ανακοίνωσή της για την αυριανή απεργιακή κινητοποίηση αναφέρει, ότι διαστρεβλώνει τις προβλέψεις του νομοσχεδίου για τα εργασιακά, παραβιάζοντας τον κώδικα δεοντολογίας.

Συγκεκριμένα, το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει στην ανακοίνωση του:

«Είναι απόλυτο δικαίωμα του κάθε φορέα, όπως και του κάθε πολίτη, να έχει την άποψή του για τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο "Νομοσχέδιο για την Προστασία της Εργασίας". Αυτό που είναι απαράδεκτο, είναι η διαστρέβλωση όσων προβλέπει. Και το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο όταν η διαστρέβλωση αυτή γίνεται από εκείνους που έχουν ταχθεί να ενημερώνουν τους πολίτες.

Διαβάζουμε σε ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, ότι στο Νομοσχέδιο "επιβάλλεται μείωση των αποδοχών αφού η αυξημένη σε ώρες εργασία θα αμείβεται με ρεπό". Αποτελεί καταφανές ψεύδος. Πουθενά δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο. Μια απλή ανάγνωση αρκεί. Όσοι εργάζονται υπερωριακά έχουν το απόλυτο δικαίωμα να αμειφθούν με τον τρόπο που αμείβονταν μέχρι τώρα. Θα περίμενε κάποιος από αυτούς που έχουν ταχθεί να υπερασπίζονται τον κώδικα δεοντολογίας, ότι θα είναι οι πρώτοι που θα τον τηρούν. Δυστυχώς είναι οι πρώτοι που τον παραβιάζουν».

Παρακαλούμε περιμένετε ...