Σκυλακάκης: Ο χειρότερός μου φόβος είναι να έχουμε χρήματα και να μην τα χρησιμοποιήσουμε σωστά

Σκυλακάκης: Ο χειρότερός μου φόβος είναι να έχουμε χρήματα και να μην τα χρησιμοποιήσουμε σωστά

Ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ σημείωσε ότι το κενό επενδύσεων την περίοδο 2010-2018 οδήγησε σε brain drain και μη εκσυγχρονισμό του κράτους

«Ο χειρότερός μου φόβος είναι να έχουμε χρήματα και να μην τα χρησιμοποιήσουμε σωστά» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ενώ συγχρόνως τόνισε τη σημασία του Ταμείου Ανάκαμψης και το πόσο θα βοηθήσει να ανακάμψει η ελληνική οικονομία.

Ο κ. Σκυλακάκης αναφέρθηκε στο μεγάλο κενό επενδύσεων στη χώρα την περίοδο 2010-2018, που οδήγησε σε brain drain και σε μη εκσυγχρονισμό του κράτους, ενώ αναφέρθηκε στη σημασία των δημοσίων επενδύσεων για να κινητοποιηθούν οι ιδιωτικές. Τα παραπάνω ειπώθηκαν στο πλαίσιο συζήτησης για τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στη μετά Covid εποχή όπου συμμετείχαν ο Βίτορ Γκασμάρ, διευθυντής Οικονομικών Υποθέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η καθηγήτρια Φοίβη Κουντούρη και ο καθηγητής Τζέφρι Σακς και έγινε στο πλαίσιο του 2ου Περιφερειακού Συνεδρίου Ανάπτυξης που διοργανώνει η εφημερίδα Πελοπόννησος.

Με τη σειρά του ο Βίτορ Γκάσπαρ αναφέρθηκε στις προκλήσεις που δημιουργούνται για την παγκόσμια οικονομία μετά την πανδημία του κορονοϊού. Τόνισε πως οι προβλέψεις «δείχνουν» ότι ο εμβολιασμός στο τέλος του 2022 θα φτάσει το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού ενώ η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί παρά την αρχική αβεβαιότητα.

Από την πλευρά του ο Τζέφρι Σάκς μίλησε για τις μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες που δημιουργεί το καλό κλίμα της Ελλάδας, στους τομείς της αιολικής ενέργειας και του τουρισμού. Η Φοίβη Κουντούρη υποστήριξε πως η Ελλάδα χρειάζεται εκσυγχρονισμό του δημόσιου τομέα, συνθήκες για ευνοϊκότερη πρόσβαση στην εργασία καθώς επίσης και πολιτικές στην φορολογία. Όπως τόνισε χρειάζεται να εκσυγχρονιστεί ο δημόσιος τομέας με ένα τρόπο ώστε να ενδυναμωθούν οι ιδιωτικές επενδύσεις για να επιτευχθεί η βιώσιμη ανάπτυξη.