Μεταβιβάσεις ακινήτων: Πώς θα γίνονται από το φθινόπωρο

Μεταβιβάσεις ακινήτων: Πώς θα γίνονται από το φθινόπωρο

Πιερρακάκης: Πρόκειται για μια μεγάλη πολλαπλή παρέμβαση

Για το σχέδιο νόμου σχετικά με την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Κτηματολογίου, μίλησε, μεταξύ άλλων, στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης , τονίζοντας ότι πρόκειται για μια μεγάλη πολλαπλή παρέμβαση.

«Το ένα σημείο είναι το ποσοστό της κτηματογράφησης της χώρας. Στην Ελλάδα είναι ακόμη χαμηλό είναι 35%, κάνουμε μια επιτάχυνση σε αυτό το κομμάτι έτσι ώστε σε δυο χρόνια στοχεύουμε να ακουμπήσουμε το 90%. Το δεύτερο ζήτημα αφορά στην καθημερινότητα του πολίτη τις μεταβιβάσεις ακινήτων. Στην Ελλάδα τα βήματα για μια μεταβίβαση ακινήτου είναι 11 με 17 πιστοποιητικά. Τι προβλέπουμε λοιπόν; Φτιάχνουμε ένα σύστημα στον συμβολαιογράφο, τον ψηφιακό φάκελο μεταβίβασης ακινήτων. Το σύστημα αυτό, με τη συναίνεση των ενδιαφερομένων, θα τραβάει όλα τα πιστοποιητικά που χρειάζονται. 'Αρα, όλα θα γίνονται στον συμβολαιογράφο. Εκτιμάμε ότι αυτό θα ισχύει από το φθινόπωρο», σημείωσε.

Σχολιάζοντας το σύστημα εμβολιασμού είπε ότι πρόκειται για ένα από τα καλύτερα συστήματα στην Ευρώπη. «Νομίζω ότι αυτή είναι και μια κληρονομιά κυρίως γιατί περνά ένα μήνυμα για το πώς σχεδιάζουμε να λειτουργεί το κράτος», ενώ πρόσθεσε ότι θα αξιοποιηθούν όλες οι τεχνολογικές λύσεις που φτιάχτηκαν αυτό το διάστημα εάν χρειαστεί τρίτη δόση.

Τέλος, ο κ. Πιερρακάκης σχολίασε και την ενημέρωση των υποψήφιων μαθητών για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς θα ενημερωθούν με γραπτό μήνυμα με τη βαθμολογία τους και έπειτα σε ποια σχολή έχουν επιτύχει. «Είναι πιο ωραίο και συμβολικά και σε όλα τα επίπεδα. Το κράτος πάει στον πολίτη κι όχι ο πολίτης στο κράτος, το κράτος κερδίζει άρα την εμπιστοσύνη των πολιτών».