Μπακογιάννη: Ώρα επιθετικής διπλωματίας για την Ελλάδα – Τι «βλέπει» για το καλοκαίρι

Μπακογιάννη: Ώρα επιθετικής διπλωματίας για την Ελλάδα – Τι «βλέπει» για το καλοκαίρι

«Είμαστε στην καλύτερη φάση μας διπλωματικά»

Για την επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ελλάδα μίλησε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, εκφράζοντας παράλληλα τις εκτιμήσεις για το επόμενο διάστημα όσον αφορά στα ελληνοτουρκικά.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι «βλέπει» ένα ήρεμο καλοκαίρι στα ελληνοτουρκικά, εξηγώντας ότι η επίσκεψη του τούρκου ΥΠΕΞ έδειξε ότι πρόθεση της Άγκυρας είναι μια προσπάθεια ομαλοποίησης των σχέσεων με την Αθήνα.

Η βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι η ελληνική πλευρά κατέθεσε το σύνολο των θέσεών της και ειδικά για τη Θράκη έγινε σαφές ότι δεν συνδιοικούμε. Στη Θράκη πρόσθεσε, υπάρχει μια συστηματικά θετική διακριτή μεταχείριση της μουσουλμανικής μειονότητας, ενώ ούτε οι Ρομά, ούτε οι Πομάκοι αποδέχονται ότι είναι τουρκογενείς όπως θέλει να τους παρουσιάσει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι δεν βοηθά τη διπλωματία το κλίμα έντασης στον Τύπο αλλά και μεταξύ των λαών και πως στόχος της ελληνικής πλευράς είναι να δώσει μήνυμα αποφασιστικότητας και σιγουριάς και από την άλλη μήνυμα βούλησης για εξεύρεση λύσης με την Τουρκία.

Μπακογιάννη: Είμαστε πιο δυνατοί από ποτέ τα τελευταία χρόνια

«Επιτρέψτε μου είναι τελείως προσωπική μου άποψη, είναι η ώρα της επιθετικής διπλωματίας για εμάς. Διότι εμείς αυτήν τη στιγμή είμαστε στην καλύτερη φάση μας διπλωματικά. Είμαστε πιο δυνατοί από ποτέ τα τελευταία χρόνια. Αντίθετα η άλλη μεριά έχει τεράστια προβλήματα», σημείωσε η κ. Μπακογιάννη.

Παράλληλα, η βουλευτής της ΝΔ εξήγησε ότι η Άγκυρα έπαιξε με τη λάθος πλευρά στο θέμα της κρίσης μεταξύ Ισραήλ – Χαμάς και βρέθηκε εντελώς χαμένη, ενώ αντίθετα η Αίγυπτος κατάφερε να πετύχει κατάπαυση πυρός. Η Ελλάδα έχοντας εξαιρετικές επαφές με όλους τους «παίκτες» στην περιοχή, αλλά έχοντας αναβαθμίσει σημαντικά και τον ρόλο της εντός ΕΕ και με τις ΗΠΑ, έχει τη δυνατότητα να παίξει σε ένα ανώτερο επίπεδο διπλωματίας και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, είπε.

«Το ξέρουν πάρα πολύ καλά οι Τούρκοι. Οι Τούρκοι δεν κάνουν λάθος αναλύσεις. Ξέρουν πάρα πολύ καλά σε ποια κατάσταση βρίσκονται αυτοί αυτή τη στιγμή και σε ποια βρισκόμαστε εμείς. Αν διαβάσετε τον τουρκικό Τύπο τα λένε αυτά ανοιχτά: “έχουμε να κάνουμε με μια αναβαθμισμένη Ελλάδα. Πρέπει να το συνυπολογίσουμε”», κατέληξε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...