Για «θετική ατζέντα» αλλά και «τουρκική μειονότητα» έκανε λόγο ο Τσαβούσογλου από τη Θράκη

Για «θετική ατζέντα» αλλά και «τουρκική μειονότητα» έκανε λόγο ο Τσαβούσογλου από τη Θράκη

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών περιοδεύει στην Ροδόπη - Η ανάρτησή του στο Twitter

«Πηγαίνουμε στην Αθήνα με θετική ατζέντα», δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου λίγο πριν την αναχώρησή του για την Ελλάδα, ωστόσο σε ανάρτησή του στο Twitter μόλις προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη, χρησιμοποίησε εκ νέου τον όρο «τουρκική μειονότητα», λέγοντας ότι θα έχει συναντήσεις με μέλη της.

«Βρίσκομαι στην Ελλάδα για να συναντήσω μέλη της τουρκικής μειονότητας στην Δυτική Θράκη και να συζητήσω για τις διμερείς μας σχέσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην ανάρτησή του που έχει γραφτεί σε τουρκικά και αγγλικά, ενώ συνοδεύεται από φωτογραφικό στιγμιότυπο της άφιξης του.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μετέβη στην Κομοτηνή και με πομπή 16 οχημάτων, επισκέπτηκε το τουρκικό προξενείο, όπου έγινε δεκτός από τον πρόξενο Μουράτ Ομέρογλου και τους δύο ψευδομουφτήδες, Ιμπραήμ Σερίφ της Κομοτηνής, και Αχμέτ Μετέ της Ξάνθης.

Σε αυτή τη συνάντηση παρίστατο ο Λεβέντ Σαδίκ, γιος του πρώην βουλευτή Αχμέτ Σαδίκ, ο οποίος έχει θεωρείται πρόσωπο με ιδιαίτερη σημασία για την Τουρκία στην περιοχή. Εν συνεχεία, ο κ. Τσαβούσογλου επισκέφτηκε το μειονοτικό σχολείο της Κομοτηνής.

Στις 13:30 θα συναντηθεί με μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας και θα παραθέσει γεύμα στο χωριό Θάμνα, του δήμου Ιάλμου Ροδόπης όπου, κατά πληροφορίες, έχουν προσκληθεί μειονοτικοί βουλευτές. Αμέσως μετά, ο κ. Τσαβούσογλου θα επισκεφτεί τον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ, όπου και ολοκληρώνεται τυπικά η ιδιωτική επίσκεψη. Στις 17:00 αναχωρεί από την Αλεξανδρούπολη για την Αθήνα.

Αύριο Δευτέρα στις 10:30 το πρωί θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσει στις 11:15 η κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Νίκο Δένδια στο υπουργείο Εξωτερικών.