Στις 31 Μαΐου πιθανότατα η συνάντηση Δένδια- Τσαβούσογλου στην Ελλάδα

Στις 31 Μαΐου πιθανότατα η συνάντηση Δένδια- Τσαβούσογλου στην Ελλάδα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν απέκλεισε να συναντήσει τον Τούρκο ΥΠΕΞ ενδεχομένως στα Χανιά

Στις 31 Μαΐου φαίνεται να «κλειδώνει» -εκτός απροόπτου- η νέα συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου σε περιοχή εκτός Αθηνών, μετά την περιπετειώδη συνέντευξη Τύπου των υπουργών εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας στην Άγκυρα.

Τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης σημειώνουν, ότι ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αποδέχτηκε την πρόσκληση του Νίκου Δένδια, ώστε να διατηρηθούν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας. Την περίοδο της συνάντησης πάντως, θα είναι σε εξέλιξη η άσκηση του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού «Θαλασσόλυκος». Αμέσως μετά την Τουρκική άσκηση, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο ελληνικός στόλος θα βγει στο Αιγαίο για την άσκηση «Καταιγίδα».

Την ίδια ώρα, ανοιχτό το ενδεχόμενο για συνάντηση του με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου άφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το τέλος της σημερινής Συνόδου Κορυφής. Όπως ανέφερε, δεν μπορεί να διαψεύσει, αλλά ούτε και να επιβεβαιώσει το ενδεχόμενο συνάντησης, ενώ αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για συνάντηση στα Χανιά.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε, ότι ο ίδιος θα βρίσκεται στα Χανιά το Σάββατο για τα 4 χρόνια που συμπληρώνονται από τον θάνατο του πατέρα του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και πρόσθεσε, ότι αν τα προγράμματά τους συμπέσουν, έχει κάθε καλή διάθεση να τον δει, όπως έκανε άλλωστε και ο Ερντογάν με τον Νίκο Δένδια κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα.